5 november 2013

Senaste dagarnas aktiviteter

Nu har vi landat hemma igen efter en alltid lika god middag på Hudson's i Putney. Man skulle kunna sitta där hela kvällen och mysa över de levande ljusen.
Det blev "chicken tonight" för både Steve och mig till huvudrätt. Mättande och sååå gott.
Nu sitter jag och tittar på den enda TV-serien som jag försöker följa, Under the dome. Det är en TV-serie som skrivits av skräckboksförfattaren Stephen King. Den är helt bra men det verkar som om den kommer att fortsätta i evighet:-).

Jag har jobbat som en gnu i en och en halv vecka nu, veckoslutet också, och först nu känns det som om jag hunnit ikapp. Jag gillar att vara min egen chef men det är extremt svårt att säga nej till projekt; inga projekt ingen inkomst och ingen säkerhet och det här året har kroppen börjat protestera genom att visa tecken på stress. Det positiva är att jag vet vad det beror på, dvs. jag håller inte på att få en hjärtattack, än, och hur jag ska få bukt med problemet, det negativa är att det är extremt svårt att "lugna ner sig" då jag inte känner mig stressad utan snarare levande när det är full fart. Jag har levt så här de senaste 20 åren och mått bra men nu verkar det som om åldern tar ut sin rätt.

I söndags åkte Steve och jag in till Kingston för att jag skulle få en ursäkt att slita mig från datorn. Kingston har typ samma affärer som på andra ställen men det är iallafall en bra ursäkt att se något annat och vädret var fint. Vår första anhalt var puben O'Neills, inte för att dricka utan för att äta. Man orkar inte gå i affärer om man inte är mätt:-) Jag beställde irländsk frukost som är mer eller mindre exakt som engelsk frukost plus blodpudding. Har inte ätit engelsk frukost på vem vet när och det var sååå gott. Jag lämnade de vita bönorna naturligtvis.

Jag köpte ingenting (har ju köpt alla julklappar redan) förutom ett par liter fullfet yoghurt på Lidl och några påsar nötter till min granola. Vad skulle man göra utan Lidl när man vill ha fullfet mat som dessutom smakar gott.
Idag stod regnet som spön i backen på morgonen, till och med duvorna burrade upp sig och såg lidande ut. Som tur var sprack det upp på eftermiddagen och det blev både soligt och varmt.

Idag är det Guy Fawkes night vilket innebär raketer och smällare mest hela kvällen och ett par dagar efteråt. Engelsmännen är komiska, deras "nationaldag", St. George's Day, går obemärkt förbi medan de firar en man som försökte spränga upp parlamentet med fyrverkerier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...