25 november 2013

Skandinavisk söndag

Trevlig måndag på er alla! Här har vi återvänt till den grå vardagen efter fyra dagar fyllda av härliga kompisträffar.

Veckan slutade med ett besök på svenska kyrkans julmarknad i Marylebone tillsammans med Jenny. Vi hade tänkt börja med den finska julmarknaden som är absolut bäst eftersom de har ett större matutbud och är mer organiserade; man kommer in, får en shoppingkorg i näven av självaste prästen och så får man gå runt och plocka i lugn och ro innan man går till kassan. På svenska kyrkan måste man betala vid varje stånd vilket gör att det tar en evighet och det finns inte lika mycket ätbart heller. Ifallafall så var vi tvugna att skippa finska kyrkan, som ligger i södra London, eftersom de flesta tåg och tunnelbanor dit var annullerade under söndagen så det skulle ha varit ganska svårt att ta sig från södra till norra London. Det var iallafall mysigt att lyssna på alla julsånger och trängas bland stånden med julmat.
Ruljansen är i full gång

Det fanns massor av fina handarbeten och inte minst ljusstakar, men jag var inte beredd att lätta på plångboken såååå mycket:-)
Pepparkakor och bröd i mängder.
Glöggen var stark och god.
När vi trängts klart tog vi tunnelbanan till Oxford Circus och gick till Scandinavian Kitchen för en sallad med köttbullar för mig och glögg och lussekatt för Jenny. Tänker baka egna lågkolhydratlussekatter den här veckan, saffran är ju bara så gott. Efter maten så passade vi på att göra ytterligare några inköp. Jag köpte främst till Steve eftersom han ju inte har något emot att äta socker:-)
Idag har rörmokaren varit här så nu har vi varmvatten igen, gud så skönt. Han är tvungen att återvända imorgon för att montera ännu en grej som han var tvungen att beställa men satte fast en tillfällig ventil så länge. Imorgon blir det till att tvätta ett berg av kläder.

2 kommentarer:

  1. det går ju en hel del bussar mot Rotherhithe, jag har ju bott där i närheten för länge sen. Minns deras julmarknad med glädje, man fick det mesta där.

    SvaraRadera
  2. Jo, finska kyrkans julbasar rules:-) Fast det var kanske bara bra att vi inte kom oss dit, det skulle ha blivit dyrt:-)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...