2 november 2013

Sushi - LCHF

Hejsvejs, hoppas ni har haft en härlig lördag hittills. Här tar vi det lugnt ikväll men igår kände sig Steve tillräckligt frisk så gick vi till en pub i närheten, The Cat's back, för ett par drinkar och tapas. Vi visste inte att de serverade tapas men naturligtvis måste de testas. De var riktigt goda så nästa gång vi går dit kommer vi att beställa flera. De har också en vanlig "huvudrättsmeny" som ändras varje dag.

Det var ganska lugnt på puben igår mycket beroende på att det är skollov och de flesta med barn är väl bortresta.
Om två veckor ska vi på brunch med Cecilia och Björn och den inkluderar obegränsat med Bloody Mary, så när jag såg att de hade drinken på meny beställde jag en för att börja "förbereda" mig. Den var inte dum alls, pepprig och full av C-vitaminer.
Annars så jobbade jag mest hela fredagen men lyckades också klämma in ett mördarpass Body Conditioning så idag har jag träningsvärk i hela kroppen. Det var "jumping jacks" på steppbräda med vikter i händerna och squats och push ups i all oändlighet. Jag har känt mig lite tung i huvudet under några dagar men tänkte att jag ska göra varje rörelse och alla upprepningar även om det ska ta livet av mig på kuppen:-) Sedan dess verkar det emellertid som om min eventuella förkylning är som bortblåst. Ont ska med ont fördrivas anser jag, man ska inte vara så rädd att utmana kroppen.

En anekdot från i natt. Vid tretiden i natt vaknade jag av en hemsk mardröm. Jag hade drömt att en flicka var besatt och flöt på något sätt i luften samtidigt som hon gav ifrån sig fruktansvärda ljud. Jag vaknade med ett ryck och insåg ganska snart varifrån ljuden kom, det var Steve som snarkade.

Ikväll testade jag ett recept på LCHF-sushi som blev otroligt bra. Istället för ris använde jag blomkålsris. Som vanligt hittade jag receptet på den här fantastiska LCHF-bloggen. Ni hittar receptet i slutet av inlägget.

Alla ingredienser samlade
Det kokta blomkålsriset har spridits ut över nori-arket
På det två ark hade jag majonnäs, lax och avokado och det tredje majonnäs, gurka, avokado och räkor.
Sedan var det bara att rulla ihop. Jättelätt.
På bloggen läste jag att det passar perfekt att dricka mousserat vin till sushi och naturligtvis måste jag testa och köpte en liten flaska Prosecco efter gymet idag ... fast finns det något som bubbel inte passar till?!
LCHF-sushi

Gör först sushi-”riset” (tre rullar maki)

1 blomkålshuvud
50 gram philadelphiaost
2-3 msk risvinäger
lite salt

Finriv blomkålen i matberedare eller rivjärn, koka upp i lättsaltat vatten tills det blivit mjukt. Låt ånga av riktigt ordentligt (och helst krama ur det, mitt "ris" blev lite vått märkte jag). När det svalnat så rör ner philadelphiaost och risvinäger. Sedan är det bara att göra den typen av maki som ni gillar! Följ anvisningarna på startkitet. Jag lät rullarna ligga i kylen i 30 min innan jag skar upp dem.

Nu blir det Xfactor på TV. Steve, som avskyr programmet har stängt in sig på sängkammaren med datorn i ren protest:-)

2 kommentarer:

  1. Låter kul med sushi, kanske jag borde tipsa min granne där jag lagar sushi på fredagsmorgnarna...vi gör ju dem på ris endast...

    SvaraRadera
  2. Ni skulle kunna försöka, det finns säkert många LCHF:are i Jeppis och det skulle säkert bli glada över alternativet. Jag skulle iallafall köpa:-)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...