18 november 2013

Värmepannor och arga lappen

Hoppas ni inte haft en alltför plågsam start på den nya veckan. Min har gått i ett som vanligt med både gym och jobb. Kände latmasken komma krypande ikväll när det började bli dags för dagens andra gympass men eftersom vår värmepanna ännu inte är fixad så har vi inget varmvatten så det var bara att knalla iväg till gymet för min dagliga dusch och när jag ändå var där kunde jag lika bra gå på Zumban och svettas riktigt ordentligt.

Idag kom iallafall rörmokaren och kollade på vår värmepanna. Jag väntade i dörren när han med stor möda gick uppför de tre våningarna. Alla som besöker oss ser ut som om de är på väg att få en hjärtattack när de äntligen kommer upp:-)

Rörmokaren lyste med ficklampan, undersökte och småsjöng för sig själv. Värmepannan är av modell äldre så han kände inte igen märket men han trodde iallafall att det skulle räcka med att byta de två ventilerna på rören som läcker vatten. På den stora tanken fanns två "dosor", eller vad man kan kalla dem, en för uppvärmning av varmt vatten på dagen och en för natten. Jag visste inte att det fanns en dag- och nattdel i värmepannan men han skruvade också upp dem, petade lite och sedan började det höras ett litet hummande från pannan. Uppenbarligen var det allt som krävdes (hoppas jag innerligen) för att få pannan att fungera igen. Han slog emellertid av brytarna igen eftersom det finns risk för att pannan skulle överhettas på grund av de trasiga ventilerna och börja läcka ännu mer (då skulle inte grannarna nedanför bli glada:-). Han sade att någon från hans företag kommer för att fixa ventilerna imorgon när de köpt tillbehör och frysmedel. Eftersom huvudkranen var en av de som läckte och vi inte vet exakt var den andra huvudkranen fanns så måste de frysa vattnet i röret ovanför kranen för att kunna byta. Ser man på, man lär sig något nytt hela tiden och idag fick jag lära mig grunderna i hur en värmepanna fungerar:-D.

När jag var på väg till gymet i morse såg jag den här "arga lappen" på annonstavlan i vårt hus. Uppenbarligen är det någon som spottar genast de kommer utanför ytterdörren och någon granne har fått nog. Jag har personligen aldrig någon spottloska utanför dörren men ofta söndertrampade sniglar som påminner ganska mycket om en riktig seg loska. Däremot så tänder vår granne nedanför sin cigarett genast han kommer ut ur lägenheten och det stinker i hela trappuppgången.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...