15 november 2013

Tekniska problem

Vår lägenhet håller på att stänga ner. För ett par månader sedan slutade vår kökslampa att fungera. Vi bytte alla glödlampor men nix, lampan fungerar fortfarande inte. Vi har sedan dess antingen fått göra mat före mörkrets inbrott eller fumla runt med en liten, liten bordslampa som ljuskälla. Jag antar att det är själva lampan som slutat fungera, den har trots allt 10 år på nacken. Först idag trotsade vi våra latmaskar och promenerade till B&Q och Homebase (DIY-affärer) för att köpa ny. Vi hittade varken en ny kökslampa (den vi ville ha var slut) eller glödlampor till vår spotlight i toaletten där bara två av fyra lampor lyser. Imorgon blir det nog att gå till en större Homebase som också finns i närheten, bättre tur där förhoppningsvis.

Som om det inte skulle vara nog med att vi snart lever i fullständigt mörker, så packade vår värmepanna ihop i morse. Värmepannan har dock funnits i lägenheten sedan huset byggdes för 22 år sedan så det är väl inte någon större överraskning. Det konstiga är att det började läcka från två rörfogar, samtidigt. Det läcker ganska mycket så vi har tvingats vrida av vattnet. Vi har nu ringt till en rörmokare som ska komma och kolla på måndag. Steve är hos sina föräldrar då så jag får ta hand om honom själv. Jag ser massor av 20-pundsedlar som fladdrar iväg.

Tur i oturen är att jag besöker gymet nästan varje dag så jag kan duscha där ... fast idag lyckades det inte så bra, de hade inte heller något varmvatten så det blev bara en snabb raggardusch där. Det om det.

I förrgår fick Steve tag på en fin bit lammlägg som han kryddade enligt konstens alla regler.
Igår stekte han den i ugnen i flera timmar och slutresultatet blev ett mycket, mycket mört kött. Jag är inte mycket för lammkött men det här blev helt gott, smakade knappt av lamm och då kan jag äta det:-)
Jag lämnade dock Steve med sin stek och åkte in till Fulham för middag på tapasrestaurangen El Metro tillsammans med Hanna. Jag har aldrig varit där tidigare men gått förbi den massor av gånger.

Både Hanna och jag gillar mat och kan äta mycket så vi gick loss ordentligt på menyn och beställde hela 8 tapasrätter. Vi åt, drack ett gott rött vin, pratade och åt lite mer:-). Varken jag eller Hanna är överviktiga på något sätt så jag kan tänka mig att servitörerna funderade på om vi skulle orka äta allt. Jag kan meddela att det gjorde vi:-)

Det komiska var att de tre gånger frågade om vi vill ha bröd till och vi sade nej varje gång. Skulle vi ha ätit bröd, som inte är annat än bukfylla, hade vi säkert blivit mätta efter 3 rätter. Nej, bara riktig mat för mig. Vi åt olika köttuppskärningar, ost, grönsaker, kyckling och skaldjur så att det nästan stod ut ur öronen:-)
När vi ätit klart gick vi till en pub i närheten för ytterligare några glas vin. Vi hade inte setts på säkert ett år så vi hade mycket att gå igenom.

Idag, eller ikväll, men före solen gick ner iallafall, så svängde jag ihop en Janssons frestelse a la LCHF. Jag läser ju en hel del LCHF-bloggar och det börjar komma allt fler recept på svensk julmat nu. Vi äter inte Janssons frestelse till jul i Finland utan året runt så därför beslöt jag mig för att göra den nu. När jag var yngre så tyckte jag inte frestelsen var frestande alls men smaken ändras ju äldre man blir. Man kan ersätta potatisen med antingen rättika eller blomkål. Eftersom de inte säljer rättika i någon av mataffärerna runt oss så blev det blomkål. Rätten smakade precis som vanlig Jansson så jag kommer absolut att göra den igen men försöka hitta ett annat anjovismärke för benen var lite väl långa i de här. Steve, som INTE tycker om blomkål smakade också och han tyckete det var jättegott. Ni hittar receptet sist i inlägget.
LCHF Janssons frestelse
4-6 portioner

1 blomkålshuvud
3 dl vispgrädde eller hälften creme fraiche/grädde
1 gul lök
1 burk anjovis (125 gram) + 2 msk av spadet
Peppar, salt
1 dl mandelmjöl
Hyvlat smör

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Skär blomkålen i halvcentimetertjocka skivor. Lägg sedan blomkålen i botten på en smörad ugnsform. Skiva den gula löken och fördela ovanpå blomkålen. Lägg på ett lager ansjovis. Ovanpå lägger du sedan ett nytt lager blomkål. Avsluta med 3 st ansjovisfileer på toppen. Blanda ansjovisspadet med grädden (och creme fraichen om du tar hälften var, det gjorde jag) och häll över. Strö över mandeln och klicka över lite smör (jag skar med osthyvel). Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 30 min eller tills den fått fin färg och blomkålen mjuknat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...