30 november 2013

Lördag morgon, film- och mattips

God morgon alla! Här vaknade vi redan kl. 8 när några byggjobbare började tömma skottkärror på andra sidan gatan. Seriöst, har de ingen förståelse för att folk kanske vill använda helgen till att sova ut?

Började få ont i halsen igår och nu känner jag mig allmänt hängig. Hoppas att det inte blir värre än så, brukar inte bli det, men tänker för säkerhetsskull hoppa över Body Attacken (gick på den i onsdags så jag klarar mig) då man inte ska träna högintensivt när man har ont i halsen, men på Zumban tänker jag gå.

Har just avslutat min bastanta frukost med en lussebulle som pricken över i så nu står jag mig fram till julbuffen ikväll.
Glömde berätta om filmen The Family som jag var och såg på bio i onsdags med Robert de Niro i huvudrollen. Det är en svart komedi och den var ganska brutal men underhållande.
I veckan testade jag också ett nytt och gott pizzarecept med blomkål i botten. Man kan verkligen använda blomkål till allt. Pizzan klarade också "Steve-testet". Han tycker inte om blomkålsmak men den här gillade han, berodde säkert på att osten som jag använde i degen var vällagrad så den tog bort blomkålsmaken. Jag toppade pizzan med skinka, grönmögelost (fast inte på Steves sida, han avskyr dessertostar), lök, tomatkross och riven ost. Ni får receptet nedanför bilden.
Blomkålspizza
4 portioner

Ingredienser
4 dl riven blomkål (ca 1/2 blomkålshuvud)
Ost
1 ägg
2 dl riven ost
salt och peppar

Gör så här
Riv ett halvt blomkålshuvud (1 plåt). Blanda ihop blomkål, ost, ägg, riven ost och salt och peppar. Tryck ut blandningen på en plåt. Grädda 220 i ca 15 min. Ta ut och ha på favoritfyllning och sätt in i ugnen igen i ytterligare 10 minuter eller tills osten smält.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...