12 november 2013

Ett skepp, eller snarare flyg kommer lastat

Så har den nya arbetsveckan kommit igång och hittills går allt enligt planerna.

Igår kväll kom ett paket med godsaker från LCHF-butiken i Malmö. Storbritannien har ju inte kommit så långt när det gäller lågkolhydratkost utan räknar fortfarande sina kalorier och är fettskrämda (samtidigt som de blir allt fetare och sjukare), så vill man ha lite specialprodukter så får man beställa från Sverige. En ny organisk mataffär öppnade iallafall sina dörrar i vårt shoppingcenter igår och när jag var inne och kollade idag så såg jag både en och två saker som jag kanske slipper beställa på nätet i framtiden.

Igår innehöll iallafall paketet sockerersättning, sesamfrömjöl, deoderiserad kokosolja (kokosolja utan smak för när man inte vill att maten ska smaka kokos) och två stora påsar med fläsksvålar från Norge. Hoppas de här svålarna inte kommer med svinpäls som några andra jag testat:-)
Gårdagens och dagens lunch blev krämig LCHF-pasta med räkor, mögelost, grädde och creme fraiche samt kokta gröna bönor. Här hittar ni receptet på pastan. Enkelt och fantastiskt gott och jag höll mig mätt till följande morgon på den här portionen.
Här är en annan produkt som jag shoppat på nätet, flytande ansiktstvål från Jan Marini. Den är perfekt om man som jag har har väldigt fet hy. Den innehåller mer glykolisk syra än de produkter man köper i vanliga affärer och därmed är mer uttorkande. Man kan endast köpa Jan Marinis produkter från hudterapeuter i Norden eftersom de är så starka (och mer effektiva), men här i England kan man köpa allt man behöver via nätet. Jag har använt den här ansiktstvålen i flera år nu och jag har mycket färre finnar än tidigare. Så synd att jag inte kände till den här produkten när jag var i tonåren och 20-årsåldern, clearasil var helt värdelös.
Steve är som bäst ute och cyklar en runda. Han fick något slags lätt ryggskott i söndags som har kommit och gått sedan dess och han har sett ut som ett S när han rört på sig:-) Ikväll trotsade han dock muskelkramperna med förhoppning att han stället skulle tänja yggen genom att cykla, förhoppningsvis fungerar det.

När Steve kommer tillbaka blir det plockmat till middag och vinprovning. När Steve var ute på en kort promenad idag gick han in på en butik som specialiserar sig på viner och köpte en flaska pinot noir från Österrike som säljaren höjde till skyarna redan förra gången vi var dit. Säljaren var italienare men kunde inte komma på tillräckligt med superlativer för att förklara vinets förträfflighet. Ska bli intressant att testa, dessutom kostade den HELA 15 pund, vi köper oftast våra viner till hälften av det priset. Återkommer med recensioner:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...