23 mars 2014

Sunday roast

Jahapp, så var ännu en vecka till ända. Vädret idag var helt ok fast de lovade regnskurar på eftermiddagen.

Idag besökte vi en av våra lokala pubar, The Armoury, för att äta Sunday roast carvery, dvs. kocken ger dig köttet (och yorkshire-puddingen) och sen får du ta hur mycket "trimmings", som de kallar det, som helst. Jag beställde stek och Steve lamm och vi fick 5 stora bitar. Sedan kunde man ta stuffing (bollen nere till vänster på bilden), korv, blomkål och ost, vitkål med bacon, rostad potatis och andra rotfrukter, bru sås och såser som pepparrot (perfekt för nötkött) och mint (för lamm). Jag har aldrig varit med om att man fått så mycket kött tidigare, och allt för 10 pund (13 pund för lamm). Vi kommer att gå dit igen inom en nära framtid, finns inte så många Carveries nära oss ... inget i Clapham Junction eller Putney vad jag vet. En annan fördel med carveries för mig är att jag kan välja de fetaste och mest lågkalorialternativen där:-). Ni fick jag yorkshire-pudding automatiskt, som smakar som pannkaka, men de var små och jag tog istället ingen potatis.

De sålde också bloody mary-drinkar där som söndagens återställare. Den ska jag prova vid något tillfälle, idag behövde jag ingen återställare, brukar förvisso aldrig ta återställare annars heller. Om jag har druckit ett glas för mycket är mer sprit det sista jag vill ha följande dag.
Den här äldre mannen kände dock att han ville ha en återställare för han beställde en bloody mary och återgick sedan till öl. Jag gillade att han hade klätt upp sig i söndagskläder trots att jag tror han var ute ensam. Än en gång, vad skulle Storbritanniens ensamstående åldringar göra om det inte fanns pubar?! Där träffar dom andra i samma ålder och kan skvallra iväg några timmar över ett par pints. Kafeer har verkligen inte samma atmosfär och vem vill sitta och pimpla fem koppar kaffe på raken?!
Puben fick en ansiktslyftning för några år sedan och är riktigt mysig. Det är Wandsworths äldsta pub och härstammar från 1738. Den står lite dåligt till bredvid en hårt traffikerad väg men den hör man inte av när man väl korsat gatan och är inne. De verkar också ha olika band som uppträder regelbundet. Det blir nog till att besöka en bandkväll också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...