1 mars 2014

Fredag är fiskfredag

Steve åkte precis iväg för att möta upp med sina kompisar för en grabbkväll i Wimbledon så här sitter jag:-) Har tänt massor av ljus och snart ska jag sätta en DVD-film i spelaren. Det är en chickflick så inget som Steve är intresserad av.

Idag har det varit soligt och fint hela dagen men jag har inte hunnit njuta av den eftersom jag spenderat största delen av eftermiddagen på gymet, först en timmes Body Attack, 1,5 timme hemma, och sedan drygt en timmes Dance/Zumba-klass. Gillar lördagens dansklass eftersom instruktören spelar modern dansmusik istället för långsam samba som vanliga Zumba-klasser oftast innehåller. Man känner sig som 20 igen:-) Samba är kul när man dansar den som pardans (gjorde det när jag bodde i Helsingfors) men inte annars, aaaaalldeles för långsam.

Igår gick vi till en fiskrestaurang här i Wandsworth som heter Brady's. Restaurangen ligger fint beläget med utsikt mot Themsen. Steve berättade att fredagar är fiskdagar i England, speciellt bland äldre, för vi var nog några av de yngre kunderna den kvällen:-). Kl. 20 var restaurangen fullsmockad.
Finns det oskalade räkor på menyn så beställer jag oftast det till förrätt...eller lever. Har ännu inte hittat något ställe i London som serverar räkor lika stora som de vi köpte i Jersey. Det skulle vara värt att åka till Jersey igen bara för räkorna:-)
Steve beställde fish and chips men eftesom jag inte äter fransk potatis eller fritterad mat så blev det grillad havsabborre med sallad som var riktigt god, och stor. De hade också många andra fiskar på menyn (de har bara ett visst antal av varje sort så när den är slut så är den slut) men jag visste inte vad de hette på svenska så jag tog det säkra före det osäkra. De hade förvisso grillad gädda också men är inte sådär överförtjust i den fisken. Ett stort plus som den här restaurangen gör är att de serverar 5 olika såser till (hemgjorda) med alltifrån dragon- till dill- och tartarsås. Jag öste på massor av majonnässåserna de innehåller mycket fett och mättar länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...