17 mars 2014

Kyckling med jordnötssås - LCHF

Så är den här arbetsdagen över och jag har kommit riktigt bra igång. Ibland är det segt och svårt att hitta motivationen på måndagar men inte idag. Är också nyss hemkommen från kvällens Zumba-pass så nu har jag fått svettats ordentligt.

Steve har bokat in ytterligare 5 körlektioner, den här gången hos det enda engelska företaget som använder Audi som sina skolningsbilar, och Audi A3 dessutom. Enligt den andra körskolan så behövde han inte fler körlektioner ... men när den här nu hade Audi så kände Steve att det nog kanske fanns behov för ytterligare lektioner:-) Billiga var de också, 50 pund för 5 timmar. Jag sa till Steve att han ska be läraren nämna varje "risk" som de passerar, när han nu vägrar läsa teorin, för att klara teorins videodel.

Idag gjorde jag en jättegod middag, kyckling med jordnötssås och blomkålsris med kokos. Det var hög njutningsfaktor på den. Jag hittade receptet på den här bloggen

Kyckling med jordnötssås och blomkålsris med kokos 
(4 port)

4 kycklingfileér
0,5 dl jordnötssmör (utan socker naturligtvis)
1-2 tsk Sambal Olek (2 tsk blir mycket hett)
Ca 2 dl kokosgrädde
Juicen av 1 lime
Salt
1 stort huvud blomkål

Gör så här: Sätt ugnen på 150°C. Dela kycklingen på längden och stek en liten stund i stekpanna tills de får lite yta. Låt kycklingen steka färdigt i ugnen i ca 10 min.

Jordnötssås
Blanda jordnötssmör, sambal olek och kokosgrädden i stekpannan från kycklingen. Blir såsen för tjock, spä med vatten. Smaksätt med pressad lime och salt.

Blomkålsris med kokos 
Riv blomkålen på den grova sidan av rivjärnet. Koka i 1-2 minuter (eller stek i stekpannan). Sila och häll tillbaks i kastrullen (om du kokar). Slå på en skvätt kokosgrädde. Låt puttra en stund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...