23 juni 2014

Midsommarfirande i Wandsworth Park

Här kommer en bildbomb från i lördags när vi var ett gäng österbottningar som firade en liten försenad Midsommar. Alla andra svenskar och finnar firade i Hyde Park, men där får man inte grilla så då valde vi Wandsworth Park som är en av de få parker i London där man kan sätta upp sin grill. Jag hoppas verkligen att det fortsätter så.

Vi hade iallafall jättetur med vädret, så tur att jag var ordentligt röd på ryggen dagen efter, och då satt jag inte med ryggen vänd mot solen sååå länge.

Steve och jag mötte upp med Cecilia och Björn i parken kl. 13. Vi hann inte kapa åt oss en av de 2 "grillstubbarna" som finns men då satte vi helt sonika vår grill på en liten sandplätt istället.
Steve åtog sig att vara grillmästare, eller vi snarare utsåg honom till det. Han som säkert har grillat minst av oss alla men det blir bättre för varje gång:-)
Medan kolet brann ner till lämplig grillhetta så festade vi på senapssill, ostar och en himmelskt god svamppate som förrätt.
Steve satt och svettades vid grillen i solhatt. Han blir brun som en pepparkaka på 30 minuter, bränner sig aldrig, men tål värme mycket dåligt.
Tadaaa, grillat och klart, vissa mer än andra. Jag hade gjort grillspett med kyckling, chorizokorv och paprika, baconinlindad sparris och halloumi.
Varje gång man tittade sig runt hade allt fler människor samlats även om vi nog var de enda som firade Midsommar.
Vi var inte de enda som grillade heller. Vid ett tillfälle kom det ett par poliser och sa till några som hade ställt upp sin engångsgrill men ännu inte tänt den att de inte får tända den (trots att de hade gjort ett mycket bra ställning till den). Den måste stå på stockarna. Vi och många andra grillade för fullt så oss kunde de inte längre förbjuda, man kan ju inte precis flytta en het grill med bara händer. När poliserna gått så kom emelleretid killarna som inte fått tillåtelse att grilla och lånade våra tändstickor och tände på:-). De borde absolut sätta upp fler grillplatser i parken. Det finns många grillsugna i Wandsworth eftersom det är en populär plats för Australiensare, Nya Zeeländare och Sydafrikaner som alla gillar sin bbq.
Någon hade förlorat en hel massa ballonger.
Cecilia och jag
Vi hade tänkt äta stora grillade räkor som förrätt men när vi tog fram dem var de ännu lite frusna så vi tog dem till "efterrätt" istället. Det är grymt gott med grillade räkor och det går ju så snabbt. Vi hade gjort en dippsås av majonnäs, färsk drill, citronsaft och peppar.
Några timmar senare kom Sofia och Kim. De hade varit på kattutställning så hann först till kvällen. När vi alla var fulltaliga så satte vi igång grillen igen. Det blev nästan samma mat men med lite nötkött också som blev jättesaftigt och mört.
Mera mat
Björn och Cecilia tog fram en flaska med Koskenkorva så vi fick oss en Helan.
Jag hade också tagit med en half flaska Salmix som jag har haft stående hemma hur länge som helst, blir ju inte att man sitter och småsnapsar hemma för sig själv precis.
Vi utnyttjade verkligen parken till fullo och var väl bland de sista som gick därifrån och då var det nästan kolsvart. Det var ett mycket trevligt Midsommarfirande och vi hade dessutom så fantastisk tur med vädret.

4 kommentarer:

 1. Stackars Steve! Han som tål värme allra sämst lägger ni vid grillen, inte undra på att halloumin ser lite bränd ut, men det ser väldigt gott ut. Undrar om man hittar så stora räkor i frysdiskarna här omkring? Vore kul att testa grilla dem.

  SvaraRadera
 2. Han tycker om att elda dock:-) Lördagen före var vi och grillade hos hans kompis Steve som har en riktig grill med kol. Steve kunde inte hålla sig därifrån utan stod och hackade sönder kolet till förbannelse, så att det skulle brinna bättre trodde han. När det var dags att grilla kycklingen, efter en uppsättning räkor, hade grillen i stort sett kallnat så det blev bara grillade räkor och var sitt kycklingben som tog ca 1,5 timme att grilla. Steves kompis var nog inte så glad men sa inget:-D. Jo, testa att grilla dem, går jättesnabbt (lätt att man övergrillar dem) och så gott när de får röksmak.

  SvaraRadera
 3. Vi har också nån gång försökt grilla kycklingben eller lår, och kom fram till att det är enklare att sätta dem först på grillen och sen i ugnen eller tvärtom, annars tar det så länge, även om grillen är varm. Jag brukar försöka säga åt min sambo att inte ha för bråttom med grillandet, annars blir allt bara så fort "well done" och korvarna sotiga och svala inuti. Så, han får sköta grillandet tills vi lägger på köttet, så står jag där och kollar och ser till att allt inte bränns. Plus att jag springer av och an och lägger allt på bordet, osv osv. Tala om jämn arbetsfördelning...

  SvaraRadera
 4. Haha, precis så är det. Samma hemma hos mina förändrar också, farsan sitter framför grillen precis hela tiden och morsan gör allt annat. Och då har hon kryddat köttet också:-)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...