8 juni 2014

Sunday roast i pitoreska Thames Ditton

Idag spenderade vi största delen av eftermiddagen utomhus och njöt av värmen, eller jag njöt och Steve svettades, varmblodig som han är:-). Dagen började emellertid med en timmes Body Pump på gymet. Jag upphör aldrig att förvånas över hur många som orkar upp till gymet till kl 10, vi är alltid överfull klass.

Dagens plan var att åka in till Thames Ditton, som ligger ca 40 min med tåg från Waterloo station, för att äta Sunday Roast Carvery på den mycket gamla puben Ye Olde Swan. Puben ligger vackert vid Themsen och härstammar från 1200-talet (Henrik den 8:e brukar besöka stället). Vi var dit då och då för 4-5 år sedan sedan men så blev vi lite lata eftersom vi måste åka in till Clapham Junction och byta tåg där.

Det blev nästan inte något besök idag heller eftersom Steves ena kind hade svullnat upp, samma sida som den spruckna tanden. Jag hade sett att den börjat svullna redan i mitten av veckan men inte sagt något eftersom det inte verkat som om han märkt något själv. Nu hade kinden emellertid svullnat så mycket att den såg ut som om han förvarade en handfull nötter där. Det konstiga var att den inte gjorde det minsta ont. Han försökte dock minska svullnaden med värktabletter, en påse frusna kycklingbröst och kylsalva och tillslut så började den ge med sig. Den blev ännu bättre när vi gick in till Putney för att ta bussen till Kingston. Vi hade kunnat ta tåget men beslöt oss för att kombinera besöket till puben med en promenad.

När vi kom fram till Kingston så promenerade vi i ca 45 minuter, en stor del längs Themsen,
 innan vi äntligen kom fram.
På det här carveryt får man blanda deras kött så jag tog hälften nötkött och hälften kalkon som båda var jättemöra. Sidorätterna är emellertid bättre på vår lokala pub The Armoury eftersom man får välja mer av rätterna själv, men allt var gott. Steve fick emellertid min yorkshire-pudding och potatis, för mycket kolhydrater. Jag tog dock ett glas torr Prosecco till. Bubbel passar till allt:-)
När vi ätit klart satte vi oss på bryggan som hörde till puben och njöt av solen, eller jag njöt och Steve tryckte sig in i skuggan och småsvettades:-)
Coolt med en pub dit man kan komma med båt.
När man går till tågstationen passerar man en gammal och lummig gravgård och massa mysiga hus med fantastiska trädgårdar.
Vi kommer absolut att börja komma hit lite oftare nu, speciellt under sommaren. Den här puben är också känd för sina efterrätter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...