19 juni 2014

Kväll vid Themsen

Igår träffade jag min tyska kompis Ivonne för mat och dryck i en pub alldeles vid Themsen i Hammersmith, kallad Blue Anchor som härstammar från början av 1700-talet. Där kan man tala om anor.
Eftersom det var en fantastisk dag var alla bord utomhus fulla så vi satte oss vid ett av de stora fönstren medan vi åt så att vi iallafall hade utsikt mot floden.

Tidigare har jag ätit en jättegod polsk rätt med kött, bacon och kål, men naturligtvis hade de ändrat menyn, hatar det. Hittade iallafall en rätt med grillad tonfisk med guacamole och grillade sparris. Jag åt inte de obligatoriska nypotatisarna som de alltid envisas med att sätta på tallriken (dessutom utan någon sås) utan beställde istället ångkokta grönsaker. Jag tryckte också ut 4 förpackningar med majonnäs för att få upp fettet.
En liten stund efter att vi ätit klart blev det lediga platser vid borden utomhus och vi flyttade dit, vem vill sitta inomhus och svettas en vacker dag/kväll som denna. Under kvällen blev vi också lite bekant med en trevlig holländare som alltid kom och pratade med oss när han kom ut för att röka. Han hade tagit på sig en orange slips kvällen till ära eftersom Holland spelade mot någon i fotbolls-VM.

Jag hade emellertid svårt att fokusera på vad han sa. Jag är väldigt fascinerade av tänder och kunde inte sluta stirra på hans garnityr i överkäken. Han hade porslinsfasader på varje tand och de såg så onaturliga ut, speciellt jämfört med hans tänder i nederkäken. Jag tvingade mig att titta honom i ögonen men blicken envisades med att sjunka ner mot hans übervita gaddar:-). Inte snyggt alltså. Jag har inte perfekta tänder själv men de är iallafall mina.

Så här såg Hammersmith Bridge ut när jag vandrade mot bussen, tröttnar aldrig på att fota den bron.
Sitter och slötittar på fotbollsmatchen mellan England-Uruguay medan jag bloggar och jobbar. Efter 54 minuter ser det inte så värst bra ut för England men mycket kan hända. Bryr mig dock inte om vem som vinner. Steve kollar matchen på en pub tillsammans med sin vän Duncan. Steve är inte intresserad av fotboll heller men blev lite upprörd när han frågade vem jag höll på och jag svarade Uruguay:-) De fem första gångerna han frågade sade jag att jag bryr mig inte det minsta, men när han envisades så drog jag till med Uruguay eftersom jag inte skulle ha något emot att ett helt oväntat land vann VM.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...