11 juni 2014

Frosseri i ungersk mat

Lillördag och dagen har bestått av mycket jobb och lite träning, en timme på gymet och en timmes promenad för att tanka lite D-vitamin.

Här kommer lite bilder från igår och vår "Österbottniska" middag; vi var fyra tjejer från Österbotten och våra två adopterade engelsmän, Steve och James:-)

Vi började iallafall med ett par drinkar på en pub i Soho som heter Golden Lion. Det är väl ingen alltför spännande pub men man får det man kommer dit för, drinkar:-)
När klockan närmade sig 19 promenerade vi den korta biten till den ungerska restaurangen Gay Hussar. Jag bara älskar maten där, riktig husmanskost och inte alltför annorlunda från finländsk mat.
Normalt brukar jag beställa gravad strömming men den här gången provade jag på deras ungerska Hors d'Oeuvres som typ var ett smakprov på de flesta av de andra förrätterna. Underbart gott, den rätten kommer jag att beställa igen!
Till huvudrätt valde jag en mycket kär favorit, en stor kåldolm med surkål, creme fraiche, korv och bacon. Så gott och så mättande.
De andras rätter såg också goda ut, ankfyllda pannkakor, wienerschnizel, goulash etc. Steve var enda som orkade efterrätt och beställde en av de godaste förrätter som jag ätit, strudel med vallmofrön och vaniljglass. Jag höll mig till en inte lika spännande espresso.

Servicen på den här restaurangen är riktigt bra, flera av servitörerna mindes till och med vem som beställde vad (även fast de själva inte tog upp beställningen) och behövde inte gå runt och fråga kunderna. Jag äter ofta på restauranger med utländska rätter och konstiga namn så ofta har jag ingen aning om vilken rätt som är min när servitörerna ropar upp namnet. För mig låter ageawrsavdsarea samma som asbasfsafsaewrewr
Efter middagen så var vi alla så mätta och i matkoma att vi inte kända för några fler drinkar utan var och en åkte hem till sitt. Det var en jättekul kväll iallafall.

2 kommentarer:

  1. Oj wow! Kaldolmar!! Det paminner verkligen om barndomen. Brukar kopa det ibland nar jag ar i Finland.

    SvaraRadera
  2. Jo, dom är ju bara så goda! Portionerna är stora och jag kan bara inte sluta äta så brukar vanligtvis rulla ut ur restaurangen:-)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...