13 juni 2014

Underbara Richmond

Igår spenderade jag hela eftermiddagen och kvällen med goda vänner i Richmond. Stadsdelen är ett absolut måste för alla London-besökare och man kommer dit med både tåg, tunnelbana och overground-tåg från centrum. Det är ett underbart vackert och välbevarat område och har man varit där en gång så kommer man garanterat tillbaka.

Vädret var super så det var inte svårt att jobba undan som en gnu på morgonen och sedan avsäga sig alla nya uppdrag med deadline samma eftersom jag hade kommit överens om att träffa Maria och Linnea för lunch vid ettiden.

Vi åt en god lunch på puben The White Cross som ligger alldeles vid Themsen och medan vi satt där hann det bli högvatten så att man fick ta sidoutgången ut.
Jag åt en jättegod "super healthy salad", eller vad de kallade den, med kyckling. För att öka fetthalten så sprutade jag generöst med majonnäs över. Vi åt, delade på en flaska torrt och fräscht vin och pratade om allt möjligt i ett par timmar. Det är så otroligt avslappnande att sitta nära vatten och puben är mysig.
Themsen håller på att sjunka igen, men när den är som högst så går vattnet ända upp till trappan på framsidan.
Efter lunchen promenerade vi i sakta mak längs med floden. Det såg ut som om ingen jobbade för det var fullt med folk överallt.
Vi gick upp till Richmond Hill där man har en fantastisk utsikt över omgivningen. Man skulle inte kunna tro att man befinner sig bara 30 min tågresa från centrala London.
När Maria och Linnea åkte tillbaka in till centrum stannade jag kvar i Richmond eftersom jag skulle träffa en annan kompis, Sofia, några timmar senare. Eftersom vädret ju var som det var så bestämde vi oss för picknick. Sofia hade dessutom förutseende nog tagit med sig picknickfilt:-).
Vi gick till Whole Foods som är en livsmedelskedja som främst säljer organisk och ekologisk mat och plockade på oss korvar, ostar, oliver, bär och ett gott rödvin. När maten köpts gick vi till Richmond Green och satte oss.
Älskar plockmat, eller tapas som det så "fint" heter:-)
Vi satt och åt och pratade ända tills solen gick ner så vi utnyttjade verkligen det fina vädret maximalt. Innan vi åkte hem tog vi ännu en "sängfösare" på en pub bredvid parken. Det var ännu så varmt att vi kunde sitta utomhus. Finns inget bättre än sådana här dagar.

När jag kom hem så hade jag konstigt nog ännu ork att jobba i ett par timmar trots att jag suttit ute i solen och druckit vin:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...