23 december 2014

Dan före dopparedan

Glad 23:e december på er, eller lillajul som jag har sett att dagen kallas i Sverige, som vi i svenskfinland kallar första helgen i december.

Så här ser årets julgran ut. Vi klädde den i söndags och nu står den så grön och grann i stugan. Farsan hittade ett fint exemplar i år, tjocka barr, yvig, även om den har en svag skoliosböjning i mitten. Vår "utegran" syns också till vänster på bilden:-)
Nu sitter jag och njuter av en bastuöl med låg kolhydratinnehåll. Det enda lågkolhydratölen som jag hittat i Finland så tur att den smakar precis som vanlig lager. I Sverige lär de finnas massor av lågkolhydratöl ... men så är de ju typ 5 år före i utvecklingen också med allt.
Som traditionen bjuder så inledde vi kvällen med julbastu, med bastukvastar naturligtvis. Farsan tog tre kvastar i somras som han torkat och efter ett par timmar i blöt så var de som "nya". Jag slog för kund och fosterland men bara några få löv lossnade. Man kan inte bli renare än så här.
Idag fick jag överraskande ett paket från en kund i Estland. När jag öppnade paketet så låg det en hel fruktkaka inuti. Hur snällt var inte det!
Nu ska vi fortsätta dopparedagfirandet här med Bingolottos uppesittarkväll på Sveriges TV4, lite bubbel i glasen, lite ätbart och annat mys.

Elvis julmyser också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...