21 december 2014

God mat och trevligt sällskap

Här kommer ett inlägg med olika bilder från de senaste dagarna. Vädret är riktigt juligt och mysigt nu med snötunga träd och bara några minusgrader.

Idag möttes hela familjen på buffelunch på Härmän Kuntokeskus. Det passade riktigt bra för det var också farsans födelsedag. Jag var så upptagen att äta att jag helt glömde fota gänget:-) Maten var helt ok även om jag tyckte den var bättre i somras. Laxen och älgpaten var iallafall mycket god.
Förutom en mycket mör nötstek, griskött och lax så bjöds även på typiska finländska jultillbehör, kålrotslåda, morotslåda och leverlåda. De hade dock varit väl ivriga med sötningen för lådorna var alldeles för söta och jag lämnade nästan allt av dem. Vi gör alltid våra egna morots- och kålrotslådor och det finns inget som slår dem.
Igår kväll kom Björn och Cecilia hit på glögg och lite ätbart. Vi började kl. 19 och höll igång fram till 2 på morgonen, tiden bara rusade iväg. Vi avslutade verkligen i rätt tid för 10 minuter senare gick strömmen och var borta flera timmar. Inte för att det skulle gått någon nöd på oss for vi hade ändå ljus och öppen brasa som belysning.
I min familj dricker vi nuförtiden den tyska punschen Feurezangenbowle som glögg på julafton, och ett par gånger däremellan. Det är sååå gott och sättet att göra den på med brinnande sockertopp som dränkts i 60 % Stroh rom bjuder på lite extra underhållning ...
och fototillfälle:-)
Här kommer lite fler bilder på familjens kelgris Elvis.
Elvis hälsar på Magnus genom att sätta tassen försiiiiktigt på hans näsa
Favoritprogrammet är naturfilmer
Favoritviloställningen
Ikväll har vi också hunnit med att sätta upp granen och blomkorgarna som morsan har satt ihop har börjat dofta härligt av hyacinter. Nu är det bara att invänta julen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...