12 december 2014

City of London Distillery

Glad fredag på er alla. Steve och jag sitter och myser hemma med tända ljus.

Igår träffade jag Cecilia och Sofia i Blackfriars för några drinkar innan jul.
Vi tänkte vi skulle äta något först vilket inte visade sig vara det lättaste eftersom det pågick julfester överallt vilket innebar att hela restauranger/pubar var bokade. Efter lite promenerande så hittade vi tillslut en restaurang vid St Pauls, kallad Hush Brasseries, där vi skulle få stanna i en timme. Maten var helt ok, även om den kanske inte var sådär jättespännande. Servicen var iallafall grymt bra och vi fick en servitör som inte sa att allt på menyn var fantastisk utan faktiskt gav sin ärliga åsikt.
Till förrätt mozzarellaost och tomat, alltid ett säkert val
Till förrätt tog jag stekt lax och gröna bönor istället för potatisen.
Lite över en timme senare lämnade vi restaurangen för att gå till en pub som specialiserat sig på gin men när vi kom dit var det lapp på dörren att puben var stängd för privatfest. Suck. Vi beslöt oss då för att testa gindestilleriet runt hörnet och dra mig baklänges, där fanns det plats, till och med lediga bord. Jag och Sofia har varit hit tidigare och gillade det starkt, det är så mysigt och nu hade de slagit på stort och tänd levande ljus överallt.
Det bjöds även på levande musik av en kille på piano. Mysfaktorn var hög kan jag säga.
De byter cocktail-meny ofta för alla cocktails som jag och Sofia drack förra gången hade nu bytts ut. Det är en bra ide så att man inte tröttnar. Jag går alltid efter cocktails utan sockersirap och söta juicer som apelsin- och äppeljuice.
Allra bäst är naturligtvis en martini.
Vår servitör måste ha haft en dålig dag igår, eller så hade han tullat på ginförrådet för han var väldigt disträ, faktiskt så disträ att vi fick var sin cocktail gratis för att vår beställning inte hade gått igenom. Vi tackade och tog emot:-). Han var en mycket trevlig prick dock med massvis av humor så vi fick många goda skratt tillsammans med honom under kvällen. Det var en riktigt trevlig kväll med gott sällskap och goda drinkar.

När jag kom hem hade Steve redan gått och lagt sig. Han hade varit på 1,5 timmes marknadsundersökning, närmare bestämt deltagit i en fokusgrupp, och tjänat 65 pund. Inte dålig timlön. Synd att det inte behövs fokusgrupper varje dag.

Imorgon blir det finländsk mat inne i centrum så det ser jag fram emot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...