3 december 2014

Stekfrossa

Nu har jag sett säsongens sista avsnitt av Svenska Hollywood-fruar och Gunilla Persson har varit lika pinsam som alltid. Alltså, vad är det för fel på den människan ... eller, vad är inte fel?! Det enda positiva man kan säga om henne är att hon bryr sig väldigt mycket om sin alzheimer-sjuka mamma. Mamman är faktiskt roligare än dottern för hon fäller ofta många roliga kommentarer.
Igår promenerade Steve och jag i det småkalla vädret till Putney för var sin saftig och stor stek. Det var Steak night på puben The Rocket. Vi blev inte besvikna den här gången heller utan våra stora stekar var lika saftiga som vanligt och vi åt och njöt. Något som puben däremot inte kan leverera är goda steksåser, och dessutom måste man betala extra för dem, så har vi börjat svänga in till Sainsbury's på väg till puben och köpa en burk Bearnaise-sås som vi sedan skedar upp i smyg:-). Stekar ska avnjutas med en fet sås tycker vi.
Vi har alltid väldigt svårt att slita oss från den här puben när vi väl sitter där och vi köpte både efterrätt (Steve) och kaffe (Steve två muggar till och med) för att kunna fortsätta att njuta av stugvärmen och den fina utsikten över Themsen.

När man köper huvudrätt så får man dessutom efterrätt till kraftigt rabatterat pris och Steve beställer ofta äppelpaj som serveras med massor av guldgul custard, typ vaniljsås med mycket mindre vaniljsmak. Jag har naturligtvis smakat den och rekommenderar stark, portionerna är inte snåla heller.
Jag behöver kanske inte berätta att vi promenerar hem mycket sällan efter stekkvällarna:-). Nästa tisdag blir det troligen ett besök igen. Min amerikanska kompis Thad och hans pojkvän är på besök i London och senast jag träffade honom berättade jag så inlevelsefullt om dessa stekar att han vill absolut prova. Få se vad han tycker, han kommer ju från stekarnas gyllene land.

2 kommentarer:

  1. hur långt är det till Putney från ert? Bara så vi vet när vi ska ta oss dit redan första morgonen efter att vi har anlänt. Förstått att buss 485 går direct men man kunde ju också promenera dit, ifall vädret tillåter.

    SvaraRadera
  2. Det tar max 30 minuter att promenera dit, 20 när jag får bestämma takten:-). Bussarna 220, 337, 37, 170 går också dit och oftare, 485 går bara 2 gånger i timmen tror jag, de andra går minst en gång var 10:e minut.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...