19 december 2014

Ditten och datten

Nu har jag hunnit vara hemma ett par dagar och lugnet har sänkt sig, finns i och för sig inte mycket att göra än att ta det lugnt i en liten by på 250 personer på vintern.

Här kommer lite spridda bilder från de senaste dagarna.

Frukosten i Finnairs business class. Jag åt omeletten med spenatfyllningen, knackkorvarna och kaffe men tackade nej till brödet som de serverade, yoghurten och frukten. Istället för juice så bad jag om champagne, mer min stil:-)
När jag druckit upp min första flaska frågade servitören om jag ville ha en till och det krävdes bara en kort tvekan så svarade jag ja tack, till skillnad från de andra resenärerna så skulle jag inte jobba. Jag fick också ett fint Iittala-glas med prezels men sådana äter jag inte ... skulle gärna ha taget hem glaset dock men nändes inte:-). Synd att man inte kan få jordnötter längre på grund av allergirisken.

När servitören kom och hämtade min andra flaska frågade han om jag ville ha en till eftersom "vi inte skulle landa ännu på 30 minuter". Jag var dock förståndig och tackade nej:-)
Mina föräldrar hämtade mig till flygplatsen i Vasa och eftersom min resväska än en gång inte hann med flyget så var vi snart på väg hem.

Vinterns första riktiga snön föll för ett par dagar sedan så både träd och mark nu hur vackra som helst.
Igår var det full fart hela dagen. 10.15 hade jag tid till tandhygienisten och fick beröm flera gånger för mina fina tänder, kände mig som 10 år:-). Nästa punkt på programmet var hårfrisörskan så nu är håret toppat och slingat igen och ser så mycket fräschare ut.

Efter stoppet i Nykarleby så styrde jag bilen mot nästa stad, Jakobstad, där jag gjorde lite shopping och sedan träffade jag mina kompisar Maria och Krister på middag och för att ge dem våra lägenhetsnycklar då de ska bo i vår lägenhet över jul. Vår första plan hade varit att äta middag på Stadshotellet (de har grymt bra mat där) men de öppnade först kl 18 och vi ville träffas kl. 16 så då fanns bara alternativet O'Learys ... såvida vi inte ville äta vietnamesiskt.

Jag blev positivt överraskad över maten. Jag beställde stek med bacon och pepparsås som var fantastiskt gott och mört. Istället för potatisen bad jag om coleslaw och wokade grönsaker. Här skulle jag absolut kunna äta igen.
Varje gång jag åker hem till Finland så ser jag nästan likamycket fram emot att se familjens katt Elvis som resten av familjemedlemmarna. Han är bara så kul och hans nyaste påhitt är att, genast någon öppnar kranen i toaletten, komma springande och hoppa upp bredvid handfatet. Där sitter han sen och stirrar som förtrollad på det rinnande vattnet.
Sedan gillar han att sova på de mest obekväma ställen. Morsans stickkorg är hans favoritplats och lägger sig glatt ovanpå både sticksöm och stickor.
Men för att få variation kan jag lika gärna lägga mig på det runda bordet i källaren med benen hängande över kanten.
Eller varför inte i Åsas obäddade säng?!. Stör mig inte!
Nej, nu är det dags att lägga upp det här inläggetn När farsan kommer från bastun så är det dags för räksmörgåsar och ett glas skumpa. Tacos kan slänga sig i väggen, i den här familjen har vi alltid festat till det med räksmörgåsar på fredag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...