27 december 2014

Shopping i Vasa

Idag åkte min bror Magnus och jag till Vasa för att kolla rean. Jag hade egentligen inte planerat att åka in till Vasa men när nu Magnus erbjöd sig att köra så tänkte jag, varför inte:-). Det händer ju inte alltför mycket i Monäs på vintern och Vasa är en trevlig stad. Förutom diverse livsmedel så hittade jag inget annat "köpvärt".

Vasa har sin egen julbock, även några storlekar mindre än den i Gävle.
När vi shoppat klar beslöt vi oss för att äta sen lunch på restaurang. Vi funderade först på en annan restaurang men jag tyckte inte att menyn såg alltför lockande ut den dagen och vi gick till den italienska restaurangen Il Banco istället. Ingen av oss hade varit där tidigare men stället har fått bra recensioner. Restaurangen finns i en gammal bank som har renoverats väldigt försiktigt för att bevara så mycket av inredningen som möjligt och de har verkligen lyckats. Inredningen kändes mycket lyxig, lite fine dining i Vasa.
Brorsan
Träpanelerna med Vasas stadsvapen hade sparats.
Il Banko serverar italienskinspirerad mat med finländsk touch och det gillar jag. Både Magnus och jag valde Laxcarpaccio med stekt bläckfisk (en enda bit) till förrätt. En av de bästa carpacciona som jag ätit.
Till huvudrätt lyxade jag till det med oxfile som serverades med två olika såser, stekta rotfrukter och klyftpotatis med tapenade. Åååååh vad det var gott, jag skulle ha kunnat sleva i mig såserna med sked. Magnus beställde ankben som han också gillade. De kan verkligen göra mat på det här stället, rekommenderar starkt. Servicen var också mycket bra. Eftersom det var sista dagen ute innan jag åker till London igen slog jag på stort och drack ett par glas av det italienska rödvinet Amarone. Verkligen inte det billigaste vinet men det tyckte jag att jag kunde unna mig och gott var det. Magnus som körde kunde bara unna sig ett glas.
Mycket mätta och mycket belåtna gick vi ännu till Citymarket där jag köpte lite mat och godsaker som jag ska ta med mig till London innan vi åkte den långa, raka och fruktansvärt tråkiga vägen hem.

Och så avslutar jag med dagens Elvis.
Jag kan vrida mitt huvud i 360 grader och få mina ögon att lysa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...