7 december 2014

Teater, träning och klackarna i taket

Trevlig söndag på er alla. Här kommer ett inlägg från de senaste dagarna.

I morse satte jag väckarklockan på väckning så att kroppen skulle hinna vakna upp till söndagens Body Pump-pass som började kl. 10. Veckans tredje Body Pump-pass är nu avklarad. Jag gillar killen som instruerar söndagspasset för han är lite teatralisk och ibland är det svårt att hålla sig för skratt trots att svetten rinner och musklerna bränner:-)
När jag kom hem igen delade jag ut mina och mina föräldrars julklappar till Steve. Av mig fick han en förnyad prenumeration på en cykeltidning och en långhelg till Budapest i slutet av februari. Vi kommer att bo på Hilton mitt i stan, vägg i vägg med Budapest största shoppingcenter. Inte dåligt, och bra om det är skitväder någon dag. För mina föräldrars räkning hade jag köpt 3 flaskor after shave från Ted Baker som är hans absoluta favoritdoft. Man fick två flaskor för priset av tre så det var bara att slå till. Han blev jätteglad när han öppnade paketet och satte genast på sig en skvätt.
Efter fredagens sena utekväll (mer om det senare) så försov jag mig från lördagens första gympass som skulle ha varit Body Attack kl 12.30. Steve väckte mig faktiskt precis vid den tiden, han tyckte väl att jag sovit tillräckligt då:-)

Jag släpade mig iallafall till min dansklass vid tretiden för den tänkte jag inte gå miste om.
På kvällen var det dags för Steves kompis Philips födelsedagskalas. Vi var inte alltför hågade att gå ut i kölden men festen skulle hållas på en pub i närheten av oss så det var iallafall gångavstånd dit.

Wandsworth är verkligen inte partyområdet i London, men det är ok för mig. Vill man ha lite rajtantajtan är det bara att ta en 10 minuters bussresa till antingen Putney eller Clapham Junction.
Födelsedagsbarnet
Jag satt med det här underhållande gänget hela kvällen, Aemon, Dave, Harpol och Steve.
Det bjöds på småplock och gratis drinkar. Som vanligt bestod småplocket att kolhydratstinna rätter som, nachos, pizza, sandwicher och smördegsinbakat korvkött, inget för mig med andra ord. När de äääääntligen kom fram med stekta småkorvar var jag först i kön, nästan länsade fatet:-)
Jag var allt annat än sugen på sprit efter fredagens utekväll men beställde iallafall ett par vodka slimline, är mest mixer i sådana drinkar ändå. Vid midnatt tog Steve och jag adjö av födelsedagsbarnet och våra kompisar och promenerade hem igen.
Så har vi kommit till fredagskvällen som först spenderades i sydöstra delen av London, nämligen Nunhead. Jag, Thad, hans pojkvän Mert och ett gäng till skulle gå och se en Panto, som är en typ av teater som alltid spelas runt jul här i England.

Jag tog bussen till Nunhead (gick direkt från Wandsworth) men på grund av fredagens rusningstrafik så blev den planerade bussresan på 40 minuter till 1,5 timme. Kände mig aningens stressad, hatar att vara försenad, men jag kom fram till slut. Vi började med ett par fördrinkar hos Thads kompis Reanne som han och hans pojkvän bodde hos under deras London-besök. Thad som vet att jag äter lågkolhydratkost hade köpt både lax och gjort pigs in blanket (småkorvar insvepta i bacon) främst för min skull. Hur gulligt är inte det så säg?!
En suddig bild på mig, Thad och Mert
Med 10 minuters försening kom vi slutligen fram till kyrkan där pjäsen hölls, förfester har alltid en tendens att dra ut på tiden.

Pjäsen var Aladdin och den var väl ok, lite förvirrande bara. Jag och Mert satt ibland som frågetecken och fattade inte vad som pågick medan engelsmännen skrattade gott åt alla lustigheter som de uppenbarligen levererade på scenen:-)
Efter panton gick några av oss vidare till en pub. De sålde sprit i kyrkan också. Här är man inte lika tillknäppta som de kyrkliga i Finland:-).

På väg till puben passerade vi den är kyrkan, House of Bread (Brödhuset). Det tycker om bröd i det här landet och vad kan vara mer passande än en kyrka för bröddyrkare. Inget för mig dock.
Efter puben fortsatte Thad, Mert och jag. efter lite överläggning. till Clapham Common och en nattklubb där det bjöds på dragshow kvällen till ära. Hon, eller snarare han, bjöd på en helt ok föreställning även om peruken rök i slutet.
Vi stannade och dansade järnet nästan till stängningsdags och sedan var det dags att ge sig iväg hem. Jag lämnade av Thad och Mert vid busshållplatsen som skulle ta dem hem (den som jag kom med) och jag vandrade iväg till min busshållplats. Jag hade tur och behövde inte vänta alltför länge innan min buss kom och jag var hemma vid 3.30 snåret. Kändes nästan som gamla tider ... fast då kom jag vanligtvis hem kl 5. Fick sms av Thad följande dag och de hade åkt buss ända till 5-tiden. Jag antar att de inte tagit bussen som jag rekommenderade utan i fyllan och villan slumpvist hoppat på och av bussar:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...