14 december 2014

Finländsk middag i London

Så är snart den här veckan slut, tyckte det var måndag igår.

Idag kravlade jag mig upp kl. 9 för att hinna vakna till och få i mig en kaffe före Body Pumpen kl. 10, den tänkte jag inte hoppa över trots gårdagens utekväll. Efter gymet gick Steve och jag en runda till shoppingcentret. Där var det full kommers som vanligt, ännu mer nu då alla jagade runt efter julklappar. Det är skönt att ha avklarat allt julshoppande redan för ett par veckor sedan.

När vi kom hem igen tog jag mig i kragen och gjorde min självdeklaration. Det är inte så svårt egentligen, speciellt då jag bara säljer tjänster och har minimalt med utgifter, men det är en sådan där nödvändig men mördande tråkig uppgift som man skjuter fram så länge som möjligt.

Igår var Steve och jag på "företagsjulfest", mitt företag bjöd:-) Jag drog inte av det på deklarationen dock:-).

Som jag berättade i ett tidigare inlägg så hade jag bokat bord åt oss till den finländska pop-up-restaurangen Tenu i hotellet One Leicester Square. Jag hade boakt bord till kl.19 men efter lördagens två gymsessioner duschade jag och bytte snabbt om så att vi skulle hinna ta ett par fördrinkar i baren till hotellet. Hotellet ligger mitt i smeten på en sidogata till Leicester Square men baren var skönt tom. Vi satt och njöt av lugnet med ett par happy hour-drinkar innan vi tog trappan ner till restaurangen. Det hade varit allt annat än lugnt när vi promenerade från tunnelbanan i Piccadilly Circus till hotellet.
Det var inte svårt att veta att vi hamnat på rätt ställe för 80 % av alla gäster var finnar, även personalen:-)
Och naturligvis största delen av dekorationen, Iiittala glaslyktor och vattenglas.
Restaurangen var smockfull, men betjäningen var någorlunda snabb. Självaste Melasniemi, som har två restauranger i Helsingfors, var på plats och både kockade och serverade.

Jag beställde leverpate till förrätt som serverades med lingon och något slags knäckebröd. Gott. Steve valde laxsoppa som var sådär. Han sa att fisksoppan som serverades på Monäs-rodden var flera gånger bättre och jag kunde bara hålla med honom, den här var lite smaklös,
Till huvudrätt slog jag på stort och beställde det dyraste som fanns på den begränsade menyn, renbiff på rödbetor. Det var ju trots allt "företagsjulfest":-). Jag har ätit renskav flera gånger och gillar det skarpt men det här var snäppet bättre. Köttet var såååå mört att det nästan smälte i munnen. Steve som inte gillar renskav var tvungen att hålla med, den här rätten var i en klass för sig. Steve beställde karelsk gryta och var nöjd med den, när han fått vantarna på saltkaret. Jag tror kockarna var lite för rädda att använda salt och peppar. Jag drack organiskt rött vin till maten och Steve valde en finsk India Pale Ale som han tyckte var jättegod. Det är inte bara engelsmän och amerikanare som kan brygga god ale:-).
Vi hoppade över efterrätten och gick istället ut i Soho för ytterligare en drink innan vi återvände till "lugnet" i Clapham Junction för en sista drink. På väg till puben mötte vi jultomtens "små" hjälpredor som var på väg till en bar i närheten för en färdknäpp antar jag. Engelsmän och deras förkärlek för att klä ut sig så fort de får en chans ...:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...