9 augusti 2011

Fröbröd

Från boktips till baktips. Ikväll provade jag på ett nytt brödrecept som blev riktigt lyckat. Det fick kanske lite för lång tid i ugnen men annars perfekt. Nu har jag mat för flera morgnar igen. Mmmm, finns inget som slår en god frukost.
1 UGNSPLÅT

3 ägg
3 dl riven ost
1 msk majonnäs
2 msk keso
1 1/2 tsk bakpulver
Cirka 5 dl frön. Jag valde hela linfrön och solrosfrön

Sätt ugnen på 225 C. Blanda ägg, ost, majonnäs, keso och bakpulver i en bunke. Smeten kommer att bli ganska rinnig. Tillsätt sedan fröna tills smeten blir fast, men inte torr.
Bred ut smeten på en bakplåtspapperklädd plåt och tryck ut den med en sked. Smeten ska bli ganska platt.
Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter (jag kommer att testa ca 10 min nästa gång) eller tills brödet får en gyllenbrun färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...