30 augusti 2011

Västerbottenostpaj utan västerbottenost:-)


Ostpaj
12 portioner
Ingredienser: 1 msk smör
1/2 gul lök
En knippa gräslök
7 ägg
1 dl vatten
4 dl vispgrädde
300 gram riven västerbottenost eller någon annan lagrad ost
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar


Gör så här
1. Sätt ugnen på 180 grader

2. Lägg smöret i en pajform, kör sedan in den i ugnen tills smöret har smält. Ta sedan ut den.

"Pajdegen"

3. Stek löken så att den blir guldgul. Vispa ihop 2 ägg och 1 dl vatten. Fyll sedan pajformen med lök, hackad gräslök och äggstanningen, in i ugnen och låt den vara där i ca 5-10 min, tills den har fått en fin färg.

4. Under tiden "pajdegen" är i ugnen kan du vispa samman äggen, grädden och västerbottenosten. Tillsätt kryddorna.

5. När "pajdegen" är klar kan du låta den svalna i några minuter sedan är det bara att fylla pajformen med smeten, in i ugnen i ca 45 min sen så är den klar!

Servera gärna med Creme frache, rom, räkor, kräftor eller något annat gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...