3 augusti 2011

Mot havet

Igår tog vi vara på den svaga vinden och molnfria himlen och åkte till Stubben, en ö med fyr rätt ut i havet från min by. Vi åkte med mina föräldrars vänner Inga och Sune och deras vackra motordrivna träbåt. Vi möttes upp vid bryggan kl. 11 och efter att ha lastat båten full med mat tuffade vi iväg i sakta mak.

"Römson"
Snart i land
På stranden kokade vi nypotatis på spritkök som vi avnjöt med sill, gravad sik, rökt skinka och grillad korv. Vi åt och åt, sjön suger verkligen.
Hela gänget samlade, jag, Steve, farsan, Inga och Sune och morsan bakom kameran.
Efter maten åkte vi till ön bredvid eftersom där fanns en sandstrand. Tyvärr var vattnet lite för kallt för att vi skulle våga oss i.
Sunes egenbyggda träbåt. Mycket fin och välgjord.
Efter kaffet gick jag och Steve över stenlandskapet till båken på ön. Det lär finnas en massa inkarvade namn i den, däribland min farfars, men nu har myndigheterna satt lås på dörren så man kommer inte in:-(
När vi fått tillräckligt mycket sol på oss tuffade vi hemåt igen. Den perfekta semesterdagen ska vistas på sjön.

2 kommentarer:

  1. Stubben ligger bredvid min pappas ö, Svarteuran, där hans sommarvilla ligger benägen. Vi har spenderat en hel del somrar på Stubben, övernattat, simmat osv. Ett härligt ställe vi inte åker ut till så ofta mer, eftersom idyllen nuförtiden är på villan. Vadå kallt vatten?! Även Krister har doppat sig hela två gånger i sommar i samma vatten, och det är rekord! Så sent som lördagen innan..

    SvaraRadera
  2. Problemet med vattentemperaturen på Stubben är att den är så känslig för varifrån den blåser. Om det blåser nordan är det svinkallt vatten på Stubben (jämfört med Storsand som får varmt vatten när det blåser från havet) och det var fallet när vi var där:-(. Veckan före vi var till Stubben var jag och simmade två dagar på Storsand, helt underbart skönt och inget iskallt bottenlager.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...