8 augusti 2011

Korvstroganoff

Ikväll gjorde jag korvstroganoff från Anna Hallens kokbok "LCHF-husmanskost". När jag var hemma bläddrade jag i min svägerska Annas exemplar och tyckte att boken innehöll så många goda och lättlagade rätter att jag beställde ett exemplar till både mig och morsan via Adlibris.

Här får ni receptet. Jag tillsatte också skivade och stekta champinjoner.

4 portioner

600 g mild korv med minst 70 % kötthalt
2 gula lökar
2 msk smör att steka i
3 msk tomatpure
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl creme fraiche
2 msk kalvfond
1-2 tsk dijonsenap
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Skivade champinjoner om ni vill

Skär korven i strimlor. Skala och finhacka löken.
Smält smör i en stekpanna och stek korven tillsammans med lök och tomatpure. Tillsätt vispgrädde, creme fraiche, fond, senap och paprikapulver. Salta och peppra.
Låt småputtra cirka 30 minuter.
Servera med blomkålsris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...