26 augusti 2011

Mexikansk middag

Idag har det regnat nästan hela dagen och kvällen och vad kan då smaka bättre med lite het mexikansk mat. Man kan äta tortillas på ett LCHF-vänligt sätt och jag följde receptet på den här sajten (receptet nedan). Jag gjorde till och med köttkryddblandningen. Det tog ca 1 timme att göra allt från scratch men det var värt det.
Normalt brukar vi äta med kyckling men nu provade jag malet kött.
Hemmagjord Guacamole. Jag tycker normalt inte om Avocado, smakar gräs, men blandad med creme fraiche, vitlök, rödlök och halv lime blev den enastående god!
Hemmagjord het salsasås. Lika god som köpt men mycket mer hälsosam.
Allt i ett. Mycket gott, den gör jag om.

Recept
Guacamole 2-3 personer
1 avokado
0,5 dl creme fraiche
0,5 tomat
saften av en 0,5 lime
1 vitlöksklyfta
salt efter smak

Mosa avokadon
Skär tomatköttet i tärnor (släng kärnhuset)
Pressa i vitlöken
Lägg i övriga ingredienser och rör runt! Ställ kallt.

Salsasås

1/2 gul lök
1 grön chilifrukt
1 burk tomatkross
2 tsk vinäger
1/2 tsk salt
Olja

Hacka lök och grön chili och fräs mjuk i olja på mellanstark värme. Lägg i övriga ingredienser och låt koka ihop några minuter. Sola bort överflödig vätska och häll upp i skål

Tacokrydda sockerfri

1½ tsk salt
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar

Blanda! Krydda köttfärsen efter smak! (Glöm inte lägga till vatten)

Wrap, 4 stycken

8 ägg
12 msk grädde
2 msk fiberhusk

Vispa ihop och låt stå ett tag, steg sedan i smör på medelvärme.
Låt svalna i kylskåp någon timme innan!

Ät med era favorittillbehör, t.ex. Jalapenos, rödlök, tomat, gurka, riven ost, sallad, gräddfil

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...