1 mars 2012

Fan också

Besökte just min läkare för att få resultaten från mitt blodprov där de testade socker- och kolesterolnivån. Sockernivån var perfekt men jag hade lite högt kolesterolvärde så nu måste jag ta ett nytt prov om en månad. Blodtryck och kolesterolvärde är som en jävla våg, när ett går ner går det andra upp. Suck, jag tänker iallafall inte sluta äta lågkolhydratkost för så bra som jag mår nu har jag inte mått på säkert 20 år (typ när jag började få viktnoja); inget sötsug, ingen uppsvälld mage, ingen IBS, fettet runt magen har minskat betydligt (bra för mig som har tendens för högt blodtryck), massor av energi, perfekt blodsocker och perfekt blodtryck. Det är bara kolesterolet då:-). Jag läste att man kan få höga kolesterolvärden om man är stressad och det är jag nog mer eller mindre hela tiden, fast jag inte känner så, eftersom jag konstant jobbar mot deadlines.

Steve sa att naturligtvis har jag högt kolesterol så mycket fett som jag äter. Jag svarade att jag inte äter mer fett än han, men definitivt mer än jag åt tidigare när jag inte åt något fett alls, jag till och med stekte i vatten. Gick jag ner i vikt? Nix, plus att magen protesterade av alla "hälsosamma" kolhydrater som jag stoppade i mig för att försöka hålla mig mätt längre än en timme. Nu går det lätt 6 timmar mellan måltiderna innan jag ens tänker på att jag borde äta. Portionerna är också mindre och jag äter lika mycket grönsaker nu som tidigare, bara inte rotfrukter och majs. Jag får väl injicera diskmedel för att lösa upp potentiella "fettproppar" i ådrorna:-). Eller äta ännu mer lax och dränka salladen med olivolja som läkaren sa var bra om man ville sänka kolesterolen. Problemet är att jag inte tycker om oliver alls eller olivsmaken, men det lär finnas olivolja utan olivsmak. Man får dock inte steka i olivolja för då bildas många skadliga ämnen så där blir det nog smör fortsättningsvis.
Det här häftet fick jag med mig hem så nu kan jag läsa och begrunda:-)

5 kommentarer:

  1. Det pratas mer och mer om att kolesterol-hysterin är en bluff. Det säljs mest kolesterol-mediciner i hela världen, efter psykmediciner. Jag läste en intressant bok om just detta, nu minns jag förstås inte vad den heter. Sen det har jag inte brytt mig om kolesterolet alls. Enligt det jag lärde mig är det bara bra att ha lite högt kolesterol, fler dör i hjärt-och kärlsjukdomar med för lågt kolesterolvärde än för högt värde. Så, fortsätt du med dina matvanor, mår du bra mår kroppen bra. Lyssna inte alltför mycket till läkarna, de får ju sin provision via läkemedelsbolagen...

    SvaraRadera
  2. Jag har också läst ett antal sådana artiklar, att det inte finns något som helst belägg för att intag av mättat fett skulle leda till ökade hjärtproblem. Jag brukar besöka den här webbsidan varje dag då man får lära sig så mycket intressant om kroppen (och speciellt då från LCHF synvinkel): http://www.kostdoktorn.se/. Det man framför allt lär sig är hur lite dietister och många läkare vet, de nöter på med 30 år gamla läror trots att de har blivit överbevisade många gånger om.

    SvaraRadera
    Svar
    1. jo, det är bl.a där jag läst den infon jag tagit del av. Det är ju tyvärr det att läkarna/annan personal inom hälsovården blir itutade samma sak som för länge sen, och dessutom är de ju så förbannat korrumperade nuförtiden. Även om de vet sanningen så får de inte uttala den, för då mister de sin bonus/resor och andra mutor av läkemedelsbolagen.Det är synd, eftersom de enligt lagen arbetar för människans bästa och att skapa hälsa åt alla...tvetydigt så det förslår. Man blir arg!!

      Radera
  3. Exakt, håller med dig till 100 %. Nuförtiden googlar jag alltid innan jag går till läkaren för att kunna ge förslag på vad som kan vara fel med mig och eventuella botemedel:-) Det finns ingen chans att en allmänläkare ska kunna känna till ens en bråkdel av alla vanliga sjukdomar och nya vetanskapliga rön, och speciellt inte min som är under 30 år. Som tur är har jag hittills haft bra hälsa, aldrig behövt ta in på sjukhus eller lidit av något ovanligt (ta i trä) så jag har haft minimal kontakt med läkarkåren.

    SvaraRadera
    Svar
    1. man borde få betalt för att man gör jobbet åt dem eller hur? Jag brukar också ha klart när jag går till läkaren vilka blodprov jag vill ha gjorda osv..en del klarar de av och annat säger de att de aldrig hört om. Herre Gud, vem är det som utbildat sig till läkare massor av år!? Jag har också hittills varit ganska frisk, men ack den dan man blir så sjuk att man inte kan hålla koll på vad de gör och proppar i en...men då är nog slutet nära i vilket fall som helst ; )

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...