4 laxfiléer
1 stort ägg
4 msk sesamfrön (beroende på laxbitarnas storlek kan mer frön behövas)
salt
peppar
2 msk smör att steka i
Fetaostkräm
200 g fetaost
2 dl creme fraiche, franska örter
4 msk finhackad gräslök
3 msk vispgrädde
Ta fram laxfiléerna och tina dem om de är frysta.
Gör i ordning fetaostkrämen. Skär fetaosten i mindre bitar och mosa med en gaffel. Blanda ner creme fraiche, gräslök och grädde och ställ åt sidan. Om du föredrar en slätare kräm så kan du istället använda en stavmixer.
Knäck ägget i en djup tallrik. Blanda sesamfrön, salt och peppar i en annan djup tallrik. Vänd laxfiléerna först i ägget och därefter i sesamfröna.
Stek laxen i smör 2-3 minuter på medelvärme. Servera med fetaostkrämen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar