Dagens lunch blev för övrigt ugnsbakad lax med ett krämigt täcke av pesto och creme fraiche. Jag serverade ugnsrostade grönsaker till, igen:-). Ni hittar receptet i slutet av inlägget.
Ikväll styrde vi kosan till Richmond för några drinkar och middag. När vi steg av bussen styrde vi kosan mot en av pubarna vid Themsen. Det doftade så gott av saltvatten och tång.
Till huvudrätt beställde jag grillad svärdfisk med krämig svampsås. Rätten serverades med potatismos och sallad och jag bad att få mer sallad istället för moset. Jag trodde att servitören förstod men icke, jag fick svärdfisken i en djuptallrik med massor av sås (som förvisso var jättegott) och det var allt. När jag påminde honom att jag bett om extra sallad istället för moset så såg han helt konfunderad ut. Misstaget korrigerades dock snabbt och efteråt bad de flera gånger om ursäkt för misstaget (de visste ju att jag kommer att ge feedback på toptable:-).
Efter den goda och billiga (50 % rabatt på hela menyn) så gick vi tillbaka till samma pub som tidigare för ännu en drink. Det var helt vindstilla och hur skönt som helst att sitta utomhus.
En gammal kullerstensgata med spår av när man körde med häst och vagn.
Lax med pestotäcke
4 personer
4 bitar färsk lax
0,5 tsk salt
4 msk pesto
0,75 dl creme fraiche
70 g pinjenötter (jag hade inga hemma igår)
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Rosta nötterna i en torr teflonpanna. Lägg laxbitarna med med skinnsidan nedåt i en ugnsform. Salta lätt.
2. Blanda ihop pesto och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar och bred över fisken. Stek i ugnen i ca 15 minuter för rosa kärna och 20 minuter för helt genomstekt. Strö över pinjenötterna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar