4 mars 2012

Regnig söndag och matfunderingar

Idag är det grått och regnigt här i London. Helt ok tycker jag för jag är aldrig på speciellt gott humör på söndagar så det passar.

Steve har nu besökt gymet tre gånger den här veckan och ätit tämligen hälsosamt. I morse berättade han dock besviket att han trots alla ansträngningar inte förlorat ett enda gram. Jag föreslog då att han skulle testa LCHF-kost en gång för alla i två veckor. Han har ju inget att förlora. Män har ju dessutom mycket lättare för att tappa vikt och om jag tappar vikt genom att skippa kolhydraterna så kommer han garanterat att göra det. Han är nu uppenbarligen tillräckligt motiverad för att göra något åt sina extrakilon för han gick genast med på förslaget.

Nu har vi matshoppat för hela veckan och ikväll står fetaost-/chorizo- och spenatomelett på menyn. Han har lärt sig "5 g kolhydr/100 g"-tänket ganska bra, även om det naturligtvis kan bli fel ibland. Bland annat kom han dragandes med en 1 liters yoghurtdryck när vi shoppade maten. Det stod förvisso 4,7 g kolhydrater/100 g, vilket motsvarar ca i 100 ml, men jag sade åt honom att den fick han gå tillbaka med. Sannolikheten att han skulle ha nöjt sig med att dricka en eller två dl om dagen är ganska liten, och om han ska försöka hålla sig till 20 g kolhydrater/dag (för att gå ned i vikt) så finns det bättre och mer mättande livsmedel att använda dem på. Ska bli intressant att följa hur det går. Jag kommer att stå för matlagningen, främst eftersom de flesta LCHF-recept är på svenska.

2 kommentarer:

  1. låter intressant, nu får ni ju laga mat tillsammans och äta samma mat! Han kommer säkert att tappa kilon, det brukar män göra..bara de inte får för sig att äta för stora portioner samt en massa mjölkprodukter. Ska bli intressant att höra hur det går. Få se om vi känner igen er i maj...

    SvaraRadera
  2. Ja, jag är lika nyfiken jag:-) Iallafall så kollar han med mig nu varje gång innan han köper något:-)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...