22 mars 2012

Jobb och affärsetik

Snart fredag, har haft helgkänsla ända sedan igår när jag var på kurs tillsammans med Tina och vi efteråt gick på ett par drinkar. Genast man gör något utanför det vanliga, dvs. jobb, så känns det som fredag.

I morse gick jag som vanligt först på Zumba och sedan på Pilates. Imorgon är det gymledig dag men det lär nog bli en längre promenad på lunchen eftersom de lovade 20 grader.

Idag var jag så sugen på pasta att jag svängde ihop pastadeg efter gymet och sedan gjorde jag en sås med stekt kyckling, gorgonzolaost, creme fraiche, en skvätt grädde och tomat. Jag måste säga att min pasta blir mer "pastalik" om jag använder psylliumhuskpulvret som jag köper över internet här i England. Degen blir väldigt fluffig när jag använder Fiberhusk. Jag borde säkert kavla ut luftbubblorna men det orkar jag inte.
Jag köpte också veckans bukett med snittblommor. Finns det en bättre vas för tulpaner än Alvar Aaltos vas?!
Ikväll kom Steve hem från sina föräldrar så ordningen är återställd.

Steve är dock inte på alltför gott humör för tillfället eftersom han har problem med sin ebay-försäljning. Det verkar som om någon (konkurrent tror vi) försöker sätta käppar i hjulet för hans försäljning genom att kontakta ebay och utge sig för att vara från de brittiska hälsomyndigheterna och be att ebay tar bort Steves annonser genom att säga att de kosttillskott som Steve säljer innehåller otillåtna ämnen. Saken är den att Steve har 4 annonser uppe samtidigt och den här "myndighetspersonen" bad endast ebay ta bort annonserna som erbjöd 1 och 3 burkar, inte annonsen med 2. Dessutom krävde personen inte att de även skulle ta bort alla andra försäljares annonser som säljer exakt samma produkt. Om den här personen verkligen jobbade för brittiska hälsomyndigheterna så hade han bett att ALLA annonser som säljer samma sak som Steve ska tas bort, annars kan de dras inför domstol för diskriminering. Steve ska ringa både ebay och den här myndigheten imorgon. Det skulle inte förvåna oss alls om de inte har någon kännedom om saken eftersom det inte är de som kontaktat ebay. Det är säkert inte svårt att ta över andras e-post om man har kunskapen. Snacka om att vara desperat?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...