23 augusti 2012

Jobb och extra jobb

Snart långhelg, härligt. Eftersom vi kommer hem först tisdag kväll från Cotswolds så har jag jobbat undan deadlines för den dagen också så nu är det ganska tomt i mina inkorgar. Skönt när det är självvalt:-)

Jag har också hunnit boka en långhelg till Stockholm,6-9 september då jag ska hälsa på min kompis Minna som jag lärde känna på Hanken i Vasa (Svenska Handelshögskolan). Vi har inte setts på ett par år nu och all vår kontakt har skett via sporadiska email. Är så dålig på att emaila nuförtiden och eftersom jag har lätt telefonfobi så är telefonkontakt i princip utesluten:-)

Jag har också hunnit på en timmes Pilates så nu känner jag mig välstretchad igen.

Jag åt mitt linfröbröd till frukost vid 9 och sedan var jag inte hungrig förrän kl 15 då jag gjorde en sallad med bland annat stekt finsk fetaost- och svartpepparkorv, 1 kokt ägg, gröna bönor, fetaost, färsk spenat, ruccola, 1 tomat, gurka och olivolja.
Steve har, i brist på annat att göra, rensat avloppen i handfatet och duschen. Hans försök att rensa duschens avlopp ledde emellertid till två försvunna skruvar, sönderslaget kakel vid ena änden av duschkabinen (för att kunna sätta fast vattenröret som lossnade när han skruvade upp skruvarna som försvann) och läckage då han inte lyckades skruva fast golvsilen lika exakt som tidigare (med skruvar som han hittade i verktygsbacken) och det blev för stor spänning i avloppsrörets fogar med efterföljande läckage. Det verkar som han, efter många svordomar och slängda verktyg, fick stopp på läckaget tillslut. Vår polska byggare, som befann sig på semester när vi desperat kontaktade honom, lovade emellertid komma och kolla läget när han är tillbaka...och såga till ett nytt kakel. Att Steve tvingades slå sönder kaklet för att komma åt avloppet var emellertid byggkillens fel, för meningen var att han skulle lämna ett kakel på ena sidan ofogat så att vi skulle kunna komma åt avloppet och rensa bort hår då och då. Bra gjort av byggkillen iallafall att göra sitt bästa att hjälpa oss trots att han var på semester. Han svarade genast på Steves textmeddelande och till och med ringde vid ett tillfälle. Men nu förstår ni kanske varför vi betalar någon för att göra DIY istället för att göra det själva:-)

2 kommentarer:

  1. jag bokade just en långhelg till Stockholm 20-22.10. Krister fyller 50 då så vi tänkte rymma fältet. HAr bokat ett trevligt hotell, bastu och relaxrum en kväll samt tänkte försöka få biljetter till Jesus Christ Superstar med Ola Salo i huvudrollen. Ska bli riktigt roligt att komma bort igen, vi hade ju inte tänkt resa nånstans på länge, men får ordnat hundvakter så det är lugnt.

    SvaraRadera
  2. Härligt. Stockholm är alltid ett bra resmål, så vacker stad och massor att göra. När hösten närmar sig blir man alltid ressugen, speciellt i oktober och november.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...