19 augusti 2012

Lördagskvällen i bilder

Lördagen blev så perfekt som jag hoppades. Efter att hämtat mig från gymet, med ben lika stela som tidigare, spenderade jag tre timmar i Wandsworth Park som ligger alldeles vid Themsen, tillsammans med Jenny som hade ledig dag. WP är mer livad än parken jag vanligtvis går till med picknickande, bollspelande och festande människor.

Vid 18-tiden gick vi hem några grader brunare och jag hoppade i duschen, fixade facet och sedan tog Steve och jag bussen till Hammersmith där restaurangen Azou ligger. Vi kom dit exakt kl 20 trots en låååångsam trafik. Vi blev lika varmt välkomnade som vanligt av både servitören Ali och ägaren/kocken Chris.
Man kan äta någorlunda LCHF av nordamerikansk mat också. Jag valde den varmade salladen Chakchouka med korv till förrätt (resten är Steves:-).
Och Tajine Djej med kyckling till huvudrätt (brödet och potatisen är också Steves:-). Fantastiskt god sås och mört kött. Steve tog lammskuldra i mintsås och som vanligt fanns det inte en uns oätligt fett på köttet som föll av benet vid minsta beröring.
Nu var det bara att ge sig till tåls att rätten skulle svalna, den är rykande het när den kommer.
Till efterrätt valde jag vaniljglass med espresso som hälls över. Svalkande och inte för mättande.

Chris var extremt kärvänlig och jag vet inte hur många pussar på kinderna jag fick, och när vi skulle gå så placerade han en mitt på munnen också. Steve fick också en kyss, på munnen:-) Han är rolig den där mannen och garanterat ingen man skulle stöta på i Finland:-). Under ett av våra samtal med honom nämnde Steve att han åt en otroligt god rätt med hare förra helgen och funderar på att göra en tajine med hare/kanin. Då sade Chris att om vi bara meddelar ett par dagar på förhand om att vi kommer så ska han göra kanintajine speciellt för oss. Kanintajine är den godaste tajinen man kan äta sa han. Så det kommer vi absolut att göra.
Här kan ni se ett roligt klipp från när Chris deltog i Gordon Ramsays programserie "Best Restaurant" för några år sedan. Så är det väl när företaget är ens eget, det är svårt att delegera:-)

På väg hem gick vi förbi den här affären, PMS Bookshop. Kanske man borde köpa en bok eller två därifrån:-)
I morse vaknade jag ordentligt trött. Det vara bara för varmt för att kunna sova längre än en timme åt gången men efter frukost vid 9 var jag bara tvungen att gå och lägga mig igen för då var jag illamående av trötthet. Jag lyckades faktiskt sova ända till halv ett och jag känner mig som en ny människor och trötthetsillamåendet är borta.

Nu åskar det och regnar som bäst. De lovade naturligtvis inget av dessa på BBC:s vädersida men jag antar att det ger lite spänning i livet att inte veta hur vädret kommer att bil. Skit bara om man satt i parken med picknickmaten utlagd när åskan och regnet kom:-)

2 kommentarer:

  1. jo, jag minns programmet där Azou var med, till och med skrev upp adressen för att besöka den när vi åkte till London, men det har inte blivit av ännu...kanske nästa gång.

    SvaraRadera
  2. Jo, nästa gång när ni kommer hit ska vi absolut åka dit. Så bra mat och så varmt välkomnande varje gång.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...