8 augusti 2012

Söndagen i bilder

Nu har jag äntligen fått lite tid och ska visa bilderna som jag tog under söndagens långpromenad mellan Canary Wharf och Waterloo med Jenny.

Jenny hade inte varit i Canary Wharf tidigare och det är alltid värt ett besök för att se Londons motsvarighet till New York.

Dagen började med envist regnande och det såg först ut som hela "friluftsdagen" skulle regna bort. Som tur var klarnade det efter lunch och vi behövde bara skjuta fram vår träff i Clapham Junction med en halvtimme. Söndagen var dagen för marathon men det påverkade inte alls tåg- och tunnelbanetrafiken och vi kom fram till CW utan problem och trängsel.
Det finns också en vacker park mitt bland höghusen
Jag gillar att det finns så många bryggor och vattendrag i CW
Vackra blommor finns det också
När vi promenerat runt i CW ett tag och fotat började vi vår promenad mot centrum längs med Themsen. Lång därborta ser man Gherkin till höger och The Shard, som snart håller på att bli klar, till vänster.
Mera grönt
Vi hade promenerat kanske 10 minuter när det började regna igen, först lätt men sedan allt intensivare minut för minut. Tillslut sprang vi som galningar för att hitta skydd och kom tillslut till en pub som visade sig vara Gordon Ramsays, The Narrow. Maten som de serverade såg god ut men vi var ännu inte hungriga utan stannade bara på puben tills regnet upphörde, vilket det gjorde 10 min senare. Vi fortsatte promenaden med dyblöta skor.
Näckrosor som planterats i en liten bassäng på flodpromenaden.
Barngraffitti
Efter en halvtimme kom vi till den mycket gamla puben Prospect of Whitby som har hur mycket intressant historia som helst. Vi tänkte först äta där men då vi inte hittade något bord utomhus så beslöt vi oss för att leta vidare
Det hänger en snara från puben till minne av en bödel som brukade följa hängningar från puben.
Vi landade slutligen på den här mysiga puben, Captain Kidd. Där satt vi över en timme och njöt av maten och det vackra vädret.
Efter lite mer promenerande närmade vi oss Tower Bridge
Även ett asiatiskt filmteam befann sig på plats
Gherkin som tornar upp sig bakom Tower of London
Så här såg man Jenny under stora delar av dagen:-). Hon tar fantastiskt bra foton.
I London täcker man ofta in stora byggnader som ska renoveras för att det inte ska förfula omgivningen. Ofta har man tryckt en bild av byggnaden på skynket. Här hade man gått ett steg längre med att visa upp en gammal bild av kungafamiljen. Vet inte om det förfinar eller förfular.
Containrar har fått ett nytt användningsändamål som restaurang.
Nästan sex timmar senare var vi åter på Waterloo. En perfekt dag att tillbringa en solig (för det mesta) söndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...