15 augusti 2012

Dejtdag

Idag har jag rastat Steve, stackarn började klättra på väggarna av frustration:-) Jag har ju fullt upp från morgon till kväll men han gör normalt sitt jobb på två timmar så jag kan förstå att det blir urtråkigt i längden.

Dagen började iallafall med ett pass Tone och Tighten på gymet, men när jag var färdigduschad, uppsnoffsad och klar tog vi tåget och tunnelbanan till stadsdelen Angel. Målet var antikvitetsmarknaden där. Det var inte så många stånd öppna idag och det mesta de sålde var svindyrt, men det var kul att strosa omkring ett tag. Angel är ju också en jättemysig stadsdel.
Det måste ha funnits tiotusentals koppar och fat i den här butiken som var staplade från golv till tak. Tyvärr var dom hytklst dyra, från 5 pund styck för kantstötta exemplar och uppåt. Jag skulle vilja köpa ett set med 6 koppar och fat, alla olika, för att servera efterrätter i. Det blir nog till att kolla i second hand-affärer tror jag.
När vi var klara i Angel beslöt vi oss för att ta bussen in till Holborn för sen lunch och hade turen att få en av borgmästaren Boris Johnsons nya bussar. Det finns bara några exemplar av dem i trafiken ännu så det var lite kul. Jag och Steve blev riktigt imponerade av den nya bussen eftersom den gav en riktig retroupplevelse. Den nya varianten har dessutom öppning bak vilket kräver konduktör. Precis som på den gamla modellen.

När vi kom fram till Holborn gick vi in på favoritpuben Princess Louise. Vi tänkte vi skulle äta lunch där men tyvärr slutade de servera efter tre så vi kom för sent, igen. Då tog vi några drinkar istället eftersom vi ändå var där.
Steves självklara val på Princess Louise är deras Stout. Förutom att dricka den kan man ha lite kul med "fluffet" också:-)
Jag tyckte att den här gubben såg så söt och lite sorglig ut där han satt ensam med sin pint att jag bara måste fota honom i smyg. Han satt och filosoferade över ett par pints och ett glas whiskey innan han tackade för sig och sa "vi ses imorgon". Tänk vad bra gamla engelska män (framförallt) har det när de kan gå till en pub, ta några pints och komma ut bland människor. Det är ju inte alla som tycker om att gå på kyrkliga pensionärsträffar och sjunga "Pärleporten"
Det finns underbart vackra glasfönster på puben
När vi druckit ett par drinkar strosade vi till Covent Garden och kollade runt i affärer.

De här skorna vill jag INTE ha trots att jag gillar nitar.
Filmning pågår.
Vad månne de säljer i den här butiken?
...Engelsk ost.
Kontraster.
Efter mycket vandrande beslöt vi oss för att äta middag på restaurangen Cote Brasserie. Jag gillar normalt inte kedjor men den här är helt ok, dessutom hade de specialerbjudande för två och tre rätter.

Till förrätt valde jag sallad på bacon, ägg, nötter och grönt. Enkel men mycket god.
Till huvudrätt blev det lax med bernaisesås och grönsaker.
Eftersom jag sett att efterrätterna var ganska små så tog jag chokladmousse med creme fraiche till efterrätt. Perfekt mängd. Steve skulle naturligtvis ha kunnat äta en hel hink chokladmousse.
Efter middagen var vi så mätta att vi beslöt oss för att rulla ned till The Strand och ta bussen hem. Det var en riktigt mysig dag på tu man hand som vi beslöt oss för att planera in regelbundet. Det blir mest att vi sitter med näsan i var sin laptop när vi är hemma så det enda sättet för att vi ska få lite kvalitetstid tillsammans är att vi åker hemifrån.

5 kommentarer:

 1. Jag gillar Angel, gick på universitet där och bodde i Islington förut så jag känner mig rätt hemma. Men det är tyvärr mkt som är 'over priced' och speciellt alla de där små söta butikerna. Trist!

  SvaraRadera
 2. låter som en trevlig dag för er båda.

  SvaraRadera
 3. Sofia: Lyckost, det är ett sånt fantastiskt område, massor av butiker, restauranger, barer och pubar. Dessutom känns det rent och fräscht.
  Maria: Jo, det var en riktigt bra dag. Skönt att gå ut mitt på dagen när det är förhållandevis lite folk på stan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja fast vet du vad, jag trivs bättre här i sydöstra London. Mycket mer grönområden och trevligare människor, mer community feeling och inte lika många Starbucks och andra kedjor. :) Det jag saknar dock är att typ kunna rulla ner till stan med cykeln, här är det mer backigt så det är alltid uppförsbacke på vägen hem :)

   Radera
 4. Det är faktiskt lite mer "mognare" människor utanför centrum, inte en massa fjortisar och utbytesstuderanden. Här i Wandsworth är det också "young professionals" och barnfamiljer. Inte många vettiga restauranger eller pubar/barer men det kan man åka in till Putney eller Battersea för. Vår Starbucks stängde för ett par månader sedan, Sainsburys behövde hela sin byggnad. Kan inte säga att jag saknar dem:-)

  Du får tänka positivt när du cyklar uppför backen, tänk på alla benmuskler du kommer att få:-)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...