6 oktober 2012

Kräftskiva

Igår var det kräftskiva hos Cecilia och Björn. Vi hade beslutat att det skulle bli som knytkalas så alla bidrog med någonting. Jag och Steve köpte hälften av kräftorna och så gjorde jag ett par ostpajer LCHF-style. Ostpaj måste man ha på en kräftskiva.
Bordet är dukat
Rött guld
Alla har satt sig, dags för festen att börja. Vi var alla Österbottningar förutom Steve och James som hade fått dispens eftersom de har österbottnisk flickvän/fru. Tänk vilken tur de har som får vara med om allt detta, det är få förunnat:-)
Hattar måste det vara.
Helan går!. Steve och James gick in i snappsdrickandet och kräftslurpandet med liv och lust.
Varför ha en hatt när man kan ha tre:-)
När Gammel Dansk tog slut snapsade vi på Salmix, Minttu, vodka, whiskey, brandy och körsbärslikör. Allt gick.
Vi sjöng igenom sångkompendiet nästan två gånger och sedan ytterligare några låtar som de flesta av oss kunde utantill från vår studietid. Ah, those were the days.
Det var en fantastisk rolig fest och kul med alla olika dialekter som pratades runt bordet.

När vi skulle åka hem stod regnet som spön i backen. Det var bara att promenera genom pölarna tills vi kom till en mini-taxi-station. Det kändes dock inte alltför kallt, kanske för att jag hade vinterjacka:-)

Både Steve och jag sov ända till kl 10 i morse. Jag vaknade utan baksmälla och efter frukost och starkt kaffe känner jag mig redo att börja dagen. Halv ett är det dags för Body Attack och ikväll styr vi kosan till den här restaurangen som ligger i Chelsea. Vi har köpt en deal på Groupon som gäller sirloin-stek och halv hummer samt var sitt glas mousserat vin för två. Det har blivit mycket skaldjur den här veckan, från räkor i början av veckan till kräftor och nu hummer.

2 kommentarer:

  1. säkert 10-15 år sen jag varit på kräftskiva, nån gång i min ungdom. Snapsarna hade säkert supit mig under bordet, men visorna gillar jag. Ser ut som ni hade det riktigt trevligt, förutom regnet då...

    SvaraRadera
  2. Jo, det var riktigt mysig, bra stämning. Gillar också snapsvisorna, blir alltid många glada skratt för alla sjunger lite i olika stämmor:-)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...