28 oktober 2012

Afternoon tea och lördagsdrinkar

Igår samlades vi då ett gäng tjejer för Afternoon Tea på Charlotte Street Hotel i centrala London. Jag har aldrig varit där tidigare och var nyfiken på vilka godsaker man skulle få. Eftersom vi var där för att fira Cecilias födelsedag så slog vi på stort och valde teet som också inkluderade ett glas mousserat vin.
Jag är inte något stort fan av te och dricker det bara om det inte finns något annat att tillgå och valde kaffe till mitt "tea". Det var starkt och gott.
Godsakerna har anlänt. Förutom bakelserna och smörgåsarna fick vi två stora scones per person, en vanligt och ett med russin. Vi skulle dessutom ha fått påfyllning om vi velat men det var mer än tillräckligt. Vi satt nästan i tre timmar och åt och drack och hade det hur trevligt som helst.
Som avslutning fick vi ännu var sin miniglass. Hur söt är inte den!
När vi var klara så mötte vi upp med några av pojkvännerna och fortsatte till en bar i närheten som hette London Cocktail Club. De hade tagit "mysbelysning" till nya höjder för det var så mörkt att vi inte kunde läsa drinkmenyn utan att använda lamporna på våra mobiltelefoner, vi såg knappt drinkarna:-)

När vi skulle beställa fick vi reda på att det var happy hour på några av drinkarna, så vad gör man:-) Mmmmojito.
En av killarna provade en av de mer ovanliga drinkarna, Egg and Bacon. Smakade verkligen rökt bacon men kanske inte min cup of tea. Gillar man ovanliga drinkar, eller att lära sig blanda drinkar, så rekommenderar jag verkligen det här stället.
Under mina år i London har jag sett många olika sätt att markera toaletter, men det här måste nog vara det mest uppfinningsrika hittills. Vilken dörr skulle ni välja?:-)
När vi avslutat våra drinkar gick några av oss ännu till en pub för middag och ytterligare några drinkar. Vi började ju lördagsaktiviteterna så tidigt att vi trodde att klockan var 22 när den bara var typ 18.

Ännu en perfekt lördag; bra mat, goda drinkar och framför allt trevligt sällskap. Lite efter kl 23 var jag hemma igen och varvade ner med att kolla på Predator 2 (om man kan varva ner med rysare) innan jag gick och lade mig. Steve, som hade varit ute med sin kompis Duncan i Twickenham, sov över hos honom för att slippa cykla hem i kylan.

En liten parentes. Eftersom jag normalt äter minimalt med kolhydrater hade jag förväntat mig att kroppen skulle reagera på dagens och kvällens sockerfrossa, och det gjorde jag också. När vi satt på puben kände jag plötsligt hur hjärtat började rusa, jag började kallsvettas och händerna skakade. Det var en ganska obehaglig känsla, men som tur var försvann den efter ca 15 minuter. Det var som om jag hade hällt i mig en liter espresso, kroppen löpte helt amok.

2 kommentarer:

  1. Gud vad gott, jag älskar afternoon tea. Dock älskar jag inte socker/koffein-kicken man får efteråt. Ush!

    SvaraRadera
  2. Det är en av få gånger då det är tillåtet att frossa utan att någon tittar konstigt på en:-) Att man sen borde springa minst ett maratonlopp för att tömma kroppen på överskottsenergi är en annan sak.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...