16 oktober 2012

Cinque Terre - dag 1

Hejsan, svejsan, nu är vi tillbaka på engelsk mark efter fyra intensiva dagar i underbart vackra Cinque Terre i Italien. Jag är inte mycket för att sitta och slappa i en solstol och då är det bara för Steve att hänga med i svängarna:-) Jag har ganska mycket bilder så jag tänkte att jag gör ett inlägg för varje dag förutom den sista, då vi inte gjorde annat än satt på tåg, buss, flyg och tåg igen.

Flygresan till Genova och sedan tåget till byn Corniglia som var vårt hem de första två nätterna och den minsta byn i Cinque Terre gick som på räls. Tåg är ett jättebra sätt att resa i Italien, när de inte strejkar dvs. (mer om det imorgon:-)), de går i tid och är tämligen bekväma OCH billiga. Vår 1,5 timmes resa från Genova till Corniglia kostade under 7 euro!
När vi slutligen kom fram återstod bara en kort bussresa upp till byn. Man kan också ta trappan, 365 steg, ett för varje dag, men eftersom vi hade våra väskor så valde vi bussen istället.
Utsikt från Corniglia till tågstationen
Byn är så otroligt mysig med hus i olika pastellfärger och smala gator och gränder
Vi blev mycket glatt överraskade av vårt rum. Det var kanske inte 5-stjärnigt men nyrenoverat och absolut fläckfritt vilket är det viktigaste för mig! Hotellägarnas engelskakunskaper var ganska minimala men det fick fram det som behövdes och var hur trevliga som helst.
Inte kunde vi klaga över utsikten heller.
Det här såg man om man stack ut huvudet genom fönstret och tittade till vänster
När vi packat upp våra väskor gick vi runt i byn och tittade på utsikten.
Utsikt mot Manarola (nere), dit vi promenerade följande dag.
Dags för lite posering, Steve med Corniglia i bakrunden...
Min tur
Vi hann också med var sin Gelato
Solnedgång den första dagen.

2 kommentarer:

  1. Åh kul - hoppas ni har haft det bra. Corneglia är väl den byn med den långa trappan upp från stationen? Jättemysigt!

    SvaraRadera
  2. Jo, det var en fantastisk resa och vi fick uppleva allt möjligt väder, men mest sol:-) Jo, det är den som kräver lite ansträngning för att se:-)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...