11 oktober 2012

Packat och klart

Sådär, nu tror jag allt är klappat och klart inför morgondagens resa till Italien. Min resväska är packad, jag har checkat in oss båda och skrivit ut boarding-passen, kollat tågtider från Genova till Cinque Terre och från vilken tågstation tåget går (det finns två tågstationer i Genova), sammanställt och skrivit ut en egen liten reseguide samt olika tips som jag fick av min fd chef som är Italienare, och till och med markerat speciellt "viktiga" saker:-). Båda jobbinkorgarna ekar dessutom tomma.

Förutom det så har jag också gjort dubbla pass på gymet, Zumba och Pilates, och ätit gräddstuvad vitkål med salami till lunch.
Klockan sex ska jag träffa Nina för middag och lite vin. Det ska bli sååå skönt att få slappna av efter de senaste dagarnas stress, eftersom det alltid blir så att jag arrangerar 95 % när Steve och jag är ute och reser. Jag brukar emellertid alltid ge honom några uppgifter att sköta (så att han åtminstone vet till vilket land vi ska resa), men ibland känns det som om det skulle gå snabbare om jag gjorde det själv eftersom jag alltid måste ge honom exakta instruktioner om hur och vad han ska leta efter på nätet:-).

3 kommentarer:

 1. ja visst är det lite frustrerande när man får agera som planerare i familjen vad gäller det mesta. Jag brukar också ge Krister lite uppgifter inför nån resa eller under resan, så han förstår hur mycket jobb/tid jag sätter på planeringen. Då alla mammor skulle förstå att ge sina söner lite ansvar och inte göra allt för dem, det blir bara så svårt för oss flickvänner/fruar som ska frustreras över deras okunskaper...ha en trevlig resa dock!

  SvaraRadera
 2. Jag mååååste få restaurang-tipsa innan ni åker!
  Gå till restaurangen Belforte i Vernazza! Och om ni bokar bord och det inte är för kallt be att få sitta på terassen - det är underbart, man sitter precis ovanför vågorna. Vi firade vår första bröllopsdag där vid solnedgången. God mat och trevlig personal! Här är trip advisor länken om du vill läsa mer http://www.tripadvisor.co.uk/Restaurant_Review-g187822-d1065267-Reviews-Belforte-Vernazza_Cinque_Terre_Italian_Riviera_Liguria.html

  Och ha det så underbart nu. Ett till tips är att köpa cinque terre card, då kan man åka hur mkt tåg mellan byarna som helst plus att promenadstäckorna också ingår. Helt klart värt det!

  SvaraRadera
 3. Maria: Jag håller helt med dig. Steve brukar skylla ifrån sig med att han trodde att jag tyckte det var kul att planera allt. Då brukar jag, ännu en gång få informera honom om att det tycker jag INTE, att jag skulle uppskatta så att någon planerar åt MIG någongång. Jag vet dock att om jag skulle lämna allt till honom skulle inget bli planerat och vi skulle vara som yra höns när vi kom till ett nytt ställe. Jag tror som dig att de har blivit bortskämda från barn, konstigt att de kan äta själva.

  Sofia: Äsch, kollade inte min dator sedan på kvällen då jag var och hälsade på en kompis så jag missade ditt tips:-( Vi åt dock middag på en restaurang alldeles vid hamnen som serverade den bästa fisken och skaldjuren.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...