9 oktober 2012

Out and about in Chelsea

Här kommer lite bilder från Steves och min "utekväll" i Chelsea. Vi hade köpt en deal på sirloin-stek, halv hummer och var sitt glas mousserat vin på en restaurang som heter Penny Black och nu skulle den användas. När vi kom fram till restaurangen visade det sig att den låg mittemot Chelsea Westminster hospital, dvs "mitt" sjukhus. Lite för nära för att kännas behagligt kanske men iallafall skulle jag få snabb hjälp om jag satte en köttbit i halsen.
Har aldrig använt hummerbestick tidigare.
Tadaa. Maten var helt god men nog inget jag skulle ha betalat fullt pris för, dessutom hann köttet bli kallt innan jag hade ätit ens hälften av det. Och då äter jag snabbt! Det berodde säkert på att de serverade maten på träbräda istället för uppvärmd tallrik.
Efter middagen gick vi på ännu ett par drinkar, först en Mexikansk bar/restaurang som vi aldrig kommer att besöka igen, Azteca. De hade mage att ta service charge på drinkar!! De tog 12,5 % för att ta kapsylen av en ölflaska och hälla upp ett glas vin. Steve och jag har aldrig upplevt sådan girighet tidigare.

Efter den chocken beslöt vi oss för att lugna ner oss med en drink på ett av Steves gamla vattenhål, The Chelsea Potter. Det är en pub så där tvingar de inte till sig tip.

4 kommentarer:

  1. Jag gillar dina restaurangtips, bland annat! :)

    SvaraRadera
  2. Det är kul att du tycker om dem. Och när du åker till London så slipper du göra dåliga val för jag har redan gjort dom och varnat om dem på bloggen:-)

    SvaraRadera
  3. Precis, det är därför jag gillar dem! :)

    SvaraRadera
  4. jag har läst nånstans där en engelsman skrev att man inte behöver betala service chargen på restauranger, man säger bara till att de tar bort den, har förstått att det inte är lagligt att ta den, kunderna ska själv få bestämma om de vill ge dricks eller ej. Måste ta reda på detta tills vi kommer till London, jag har inte tidigare gått in på restauranger som tar 12,5% service charge, utan väljer de som låter en själv välja.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...