24 november 2012

Bakstuga

Det har regnat jämnt och envist precis hela dagen, och inte lär det ska lätta heller förrän sent inatt:-(.

Idag blev det en gammal favorit till lunch, wrap med mozzarella och annat smått och gott. Snabbt att göra, gott och man håller sig mätt i timmtals.
Jag passade också på att göra en sats LCHF-biscotti med saffran. Nu när det närmar sig jul så är det saffran som gäller. Jag hittade receptet på den här bloggen. Ni hittar också receptet här nedanför. Jag kommer att avnjuta dem till morgonkaffet med en ordentlig smörklick på.

Biscotti med saffran
ca 50 st

150 g sötmandel
75 g smör, rumsvarmt
1 dl Sukrin + knivudd stevia eller motsvarande 2-2,5 dl socker alt inget om du inte vill ha sötade bakverk.
3 ägg
1 pkt saffran, 0,5 g
7 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver vaniljpulver, alternativt vaniljarom motsvarande 2 tsk vaniljsocker

Gör så här
Sätt ugnen på 200 ˚C. Hacka mandel grovt. Rör smör, sockerersättning och saffran poröst med elvispens vispar. Tillsätt ägg, ett i taget under tiden du vispar. Blanda samman mandelmjöl, bakpulver, vanilj och mandel och rör ner det i smeten. Vispa på lägsta hastighet tills allt är blandat, inte längre. Tag upp degen på köksbänk och rulla den till två längder som är lika långa som plåten. Platta till lite. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 20-30 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 120˚C. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är torra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...