5 november 2012

De nordiska skogarnas röda guld

Idag fick jag äntligen tummen ur och "stampade" lingonen som jag tog med mig från Finland i somras. Jag använde en vinflaska för att mosa lingonen och sötade med sötningsmedel och stevia. Nu ska här börja ätas lever. Stekt lever med lingonsylt är den perfekta kombon. Jag brukade göra leverbiffar när jag bodde i Finland men här säljer de tyvärr inte mald lever...får försöka strimla den fint med kniv.
Idag blev det dock lingon med köttbullar och coleslaw, allt hemgjort naturligtvis. Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen, husmanskost är bäst.

5 kommentarer:

 1. Kan man inte köpa mald lever hos slaktaren?

  Lever är ingen favorit för mig men lingonsylt och köttbullar....mums!!

  SvaraRadera
 2. Hej Åsa!! Mitt namnär Emelie Ravander och jag hittade din blogg då jag försökte hitta online-spelsidor som söker svensktalande personer.. jag undrar lite om du kunde hjälpa mig med det? vart jag kan leta eller skicka on cv :) Jag funderar nämligen på att dra till london för att studera engelska och för att hitta ett arbete. Om du skulle kunna hjälpa mig så är min mail emelierav@gmail.com

  mvh
  Emelie

  SvaraRadera
 3. Sofia: Jag har faktiskt aldrig frågat, har inte ens kommit på tanken:-). Det finns en slaktare nära där vi bor så ska slinka in dit nästa gång jag passerar.

  Emelie: Jag har skickat ett email till dig med länkar till sajter som endast rekryterar till spelbolag.

  SvaraRadera
 4. Hej, en fråga: hur fraktade du lingonen från Finland? Handbagage eller dokumenterat bagage? Hurdan förpackning? Jag vill också!

  SvaraRadera
 5. Jag hällde lingonen i en enliters "lemonadflaska" i plast (mer stöttåligt) som jag sedan satte i bagaget som jag checkade in. Jag tror inte att de skulle protestera i tullen om man tog det i handbagaget. Alla i Finland vet hur lingon ser ut och att de innehåller varken salmonella eller dynamit.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...