18 november 2012

London walk med mera

Nu har dagarna rusat iväg igen så jag har knappt hunnit med men här kommer iallafall lite ströbilder från fredagens utflykt som började med en Sherlock Holmes-promenad runt Embankment och Covent Garden. Vi var 20 stycken som följde efter guiden Richard (inringat i rött) som en lång svans längs gatorna. Richard berättade med inlevelse om både författaren, Arthur Conan Doyle, och några av de platser som han använt som scener för sina berättelser. Det som Richard inte visste om Doyle och Sherlock tror jag inte är värt att veta. Jag imponeras alltid av människor med berättarförmåga, och gott minne:-).
I den här kyrkparken får man inte göra något kul alls.
En äkta gasdriven gatulampa, finns några här och där i London
En extra bonus med de här promenaderna är att man ofta tas till mysiga gator som man annars inte skulle hitta.
Promenaden avslutades utanför puben Sherlock Holmes, tidigare ett hotell som figurerat i en av böckerna.
När promenaden var slut strövade vi runt lite i affärerna i Covent Garden för att få upp värmen, det blir kallt efter en stund när man står så mycket. Steve påstod att han såg Kirsten Dunst när han var inne på Marks and Spencer mittemot Covent Gardens tunnelbanestation. Säkert inte omöjligt.

Den här julgranen går inte av för hackor.
Julbelysning i full swing
Vi hade bokat bord till en turkisk restaurang i närheten av Holborn, Antalaya Restaurant. Inredningen var fräsch, servicen effektiv, maten god och priset mycket överkomligt.
Jag tog kryddstark korv samt delade stekt lammlever med Steve till förrätt.
Och sparris, halloumi, lök och morötter inlindat i kyckling med gräddsås till huvudrätt. Köttet var så mört att det nästan föll isär när man satte gaffeln i det. En riktig hitt.
När vi ätit åkte vi hem igen, all frisk luft som vi fått under dagen följt av det goda turkiska röda vinet hade gjort oss trötta. En riktigt lyckad dag ute.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...