11 november 2012

Söndagspromenad och lördagsmiddag

Idag har vi haft ett helt fantastiskt vackert väder här i London; strålande solsken, vindstilla och +10. Man kan inte önska sig mycket mer av en engelsk höstdag eftersom det nog är ganska omöjligt att be om +25 i november:-).

Jag och Steve beslöt oss för att promera till Battersea och sedan ta rutten längs med Themsen tillbaka. Det blev en promenad på sammanlagt 2,5 timmar, härligt.
Battersea park
En svart fågel som stod och bredde ut vingarna. Det såg ut som om han hade varmt.
Prince Albert Bridge, en av de finare broarna i London.
När jag kom hem gjorde jag en matig sallad till sen lunch som innehöll det mesta; stekt halloumi, kokt ägg, coleslaw, sallad, pepperoni och skinka. Den lär jag nog stå mig på till imorgon.
Igår var vi ett gäng som festade på god nordafrikansk mat på restaurangen Azou i Hammersmith. Restaurangen var en ny upplevelse för alla utom Steve och mig. Maten var lika god som vanligt och den här gången provade fyra av oss på tajine med kanin. Vi hade specialbeställt den på förhand eftersom rätten inte finns på restaurangens normala meny. Ibland är det bra att känna restaurangägaren:-).

Stackars Steve hade verkligen otur tidigare under kvällen. Först var han lite för ivrig med rakhyveln när han rakade sig och råkade skära sig i näsan. Det blödde envist i över tre timmar och han satt i princip och torkade blod från näsan mellan varje tugga. Det gjorde ju inte saken bättre att han åt stark chilisås till som utvidgar blodådrorna ännu mer:-). Det slutade inte blöda förrän det var dags att åka hem och då slutade det lika plötsligt som det började. En annan sak som hände var att han lyckades förlora sitt bankkort till automaten när han hämtade ut pengar innan vi åkte och fick leva på mig under kvällen.
Köttet var fantastiskt mört och föll isär bara man rörde vid det.
Det var en jättetrevlig kväll och det pratades växlande dialekt och engelska. Vi gillar alla mat och att testa olika restauranger så det här kommer nog att upprepas regelbundet tror jag. London är dessutom den perfekta staden om man gillar mat och inte är rädd att prova nya rätter.

Sen vill jag också avsluta med en farsdagshälsning till världens bästa farsa!!:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...