4 februari 2013

Det går framåt

Nu har det börjat hända saker här. Lite efter kl 8 kom golvläggaren, Paul, och skred till verket efter en kopp te som Steve gjorde åt honom. Det är viktigt att få dem på bra humör redan från början:-). Idag har han tagit bort de gamla golvlisterna från vardagsrummet och hallen och brädat nästan hela vardagsrummet. Han kommer nog inte att bli klar till imorgon utan han funderade på onsdag förmiddag. Det spelar inte sådan stor roll med en dag hit eller dit så länge slutresultatet är bra.

När det blev dags för lunch frågade han om det fanns något bra matställe och vi rekommenderade vårt kafe mitt emot oss. När han kom tillbaka frågade vi vad han tyckte om maten och den tandlösa servitrisen. Han sa att maten var bra, speciellt då det bara kostade 5 pund, och att servitrisen var i en klass för sig själv. Han sade att hon hade använt f-ordet i var och varannan mening. Dessutom hade en äldre man, som säkert var stamkund, suttit och rört i sin temugg i säkert 20 minuter och klinkandet höll på att driva Paul galen:-)

Vi är riktigt nöjda med hur golvet blir. Brädorna är breda så de blir inte så "hysteriska". Imorgon kommer Paul att olja dem så då blir de väl lite mörkare men inte så farligt. Älskar doften av trä...såå mycket bättre än lukten av dammiga heltäckande mattor.
Både Steve och jag vaknade pigga idag så ingen risk för sömnappe. Skönt att känna sig pigg och full av energi igen. Kanske det var de svaga ångorna från de nymålade golvlisterna som vi förvarade i vår sängkammare som sövde ner oss:-)

3 kommentarer:

  1. Vad fint det blir! Och det där kaféet låter ju lite som en kul upplevelse :)

    SvaraRadera
  2. Jag är riktigt nöjd, tror jag hade varit lika nöjd om golvet hade varit i svart trä, bara jag slapp den dammiga mattan:-) Golvläggaren åt både frukost och lunch på kafeet idag så han måste gilla det:-)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...