24 februari 2013

Bio och skandinavisk mat

Har just avnjutit kokosplättar med steviasötad creme fraiche och blåbär. Såå gott.
I eftermiddags var jag och kollade på en engelsk komedi på bio tillsammans med Nina som heter "I give it a year". Den var riktigt bra och man satt och småskrattade mest hela tiden. En perfekt söndagsfilm.
Lördagens middag tillsammans med Nina och Andrew på den svenska restaurangen Stockholm i East Sheen, sydvästra London, var en trevlig upplevelse, även om det fanns ett par saker som restaurangen kunde förbättra, speciellt den äldre servitrisens humör.

Hon log inte på hela kvällen och var väldigt direkt. Vi från Finland är ju vana med sådant men Steve och Andrew såg lite smårädda ut:-) Steve hade beslutat sig för att ta ugnsbakad hälleflundra till huvudrätt men då sa den äldre servitrisen att han ska ta torsken istället för kocken hade fått in mycket färsk och bra torsk. Steve kanske hade velat ha hälleflundra ändå (man äter så mycket torsk i det här landet att det kanske är kul med lite variation) men sättet på vilket hon marknadsförde torsken tålde inte några motsägelser:-) Torsk blev det.

Jag valde en blandad tallrik med vilt- och lammkött som var mycket god. Det var renkött, älgkött och lammkorv och lite annat samt en slags mousse med pepparrot och pickles. Skulle ha kunnat äta två tallrikar till.
Min huvudrätt blev en mussel- och fiskgryta. Grytans olika delar var goda men jag tror inte att de hade kokat tillsammans och grönsakerna skulle ha kunnat koka 5 minuter till för de var väldigt krispiga.
Till efterrätt delade Steve och jag på en creme brulee med lakrits och citronsorbet. Bruleen var väldigt god men portionen kunde ha varit större och så var den lite lös, borde väl ha kokat i ugnen fem minuter till den också.
På det stora hela var maten riktigt god och vi kommer säkert att åka dit igen. Bredvid oss satt ett långbord med engelsmän som körde "all in" och drack snappsar i mängd och massor och hade väldigt kul. De trodde väl att det är så vi gör till varje måltid i Skandinavien och ville ta seden dit de kom:-)

Efter middagen gick vi till en pub bredvid för ytterligare ett par drinkar innan vi tog bussen hem alla fyra. Tiden gick jättesnabbt och vi kom oss i säng först halv 1.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...