19 februari 2013

Pestobröd LCHF

Idag bakade jag ett så jäkla gott bröd med pesto. Jag fick inspiration från pestofocaccian som de serverade till varje middag på hotellet i Jersey.
Jag använde ett recept från den här bloggen som bas och ändrade om lite tills det blev som jag ville ha det. Ni hittar det ungefärliga receptet här nedanför. Tillsätt mer kokosmjöl och mandelmjöl om degen blir för lös, man ska kunna klicka ut frallorna på plåten utan att de flyter ut. Jag tror att jag skippar vattnet nästa gång, det var troligen därför som degen blev så lös (i originalreceptet skulle man också tillsätta pofiber som jag inte hade).

Pestofrallor
7-8 st

1,5 dl mandelmjöl
1 kokosnötsmjöl
0,5 dl bakepro
1,5 tsk bakpulver
1,5 msk fiberhusk
0,5 tsk salt
3 ägg
2 dl kesella eller creme fraiche
3 msk pesto
0,5 dl vatten

Blanda alla torra ingredienser ordentligt i en bunke. Vipsa äggen i en annan bunke i 3 minuter så äggen blir riktigt pösiga. Vipsa ner mjölblandningen och sedan kesellan eller creme fraichen, vatten och peston. Låt svälla en stund. Forma sedan 7-8 st bullar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 15 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...