11 februari 2013

På slutrakan

Ahhh, nu är äntligen golven klara. Golvläggaren kom hit i morse och spikade och limmade fast de sista golvlisterna och tog en av de gamla elementen med sig. Han kommer att återvända ännu en gång imorgon för att sätta fast de nya elementen och sen är allt klappat och klart. Vi har satt tillbaka alla möbler på sina rätta ställen och jag har packat upp alla mina flyttlådor med kläder, endast två kvar med lite gott och blandat i. Imorgon ska vi grundstäda toaletten och köket, det är damm precis överallt.

När vi flyttade bort möblerna från köket så kunde jag äntligen komma till spisen och testa ett LCHF:at recept på italiensk Malfatti (lite som gnocchi i konsistensen men utan potatis). Jag hittade receptet på den här bloggen. Det blev riktigt, riktigt gott och inte var det svårt att göra heller.

Här får ni receptet

Malfatti 
(4 personer som sidorätt, 2 personer som huvudrätt)

350 g fryst spenat
4-5 msk riven grana padano- eller parmesanost
1/2 tsk riven muskotnöt
1 ägg och 1 gula
250 g ricotta
2 dl fiberhusk (man får sätta lite åt gången tills man får "degkonsistens")
Salt och peppar
Riven ost som topping

Tina spenaten. Pressa bort så mycket vätska som möjligt. Vänd runt spenaten en minut i en varm panna med smör. Riv grana padano eller parmesan. Sätt osten i en skål tillsammans med riven muskot. Blanda 1 helt ägg (gulan och vitan) och 1 till gula med spenaten, osten och ricotta. Ha i salt och peppar efter behag. Rör runt och börja sen ha i fiberhusk. Degen skall bli så pass att man kan forma den och bli kompakt som på bilden nedan. Forma nu degen som du vill. Jag rullade långa korvar av smeten och skar i ca 2 cm långa bitar. Koka upp vatten och salta. Malfattin fungerar precis som gnocchi, de flyter upp till ytan när de är klara, vilket tar ca 1 minut. Ta upp dem med hålslev och lägg på tallrik och häll smält smör över, gärna smaksatt med färsk salvia. Ös över riven grana. Servera!
Jag åt den med avocado och gravad lax.
Igår åt vi middag på vår lokala pub. Vi behövde lacka hallen ännu en gång och eftersom vi inte skulle ha kunnat gå mellan rummen så kunde vi lika gärna tillbringa några timmar på puben för att slippa oljelukten som gav mig torra slemhinnor och huvudvärk. Vi hade ett rabattkort som gav oss två huvudrätter och en flaska vin för 25 pund så den utnyttjade vi. Vi valde båda stek med bernaisesås som var riktigt god och mätt blev man. Jag bad om mer sallad istället för klyftpotatisen.
Efter middagen flyttade vi oss till pubdelen och jag tog en sockerfri irländsk whisky, min nya favorit, till efterrätt. Det blev också ytterligare några drinkar för att få tiden att gå.
Steve gillar deras bananale. Jag tycker ju inte om ale men den här är faktiskt riktigt god, både luktar och smakar banan.
Steve är ute på middag med några av sina kompisar ikväll. Jag skulle ha träffat en av mina kompisar men hon var tvungen att annullera och jag valde att stanna hemma istället för att hänga med på middagen. Vädret lockar verkligen inte till att sticka ut näsan. Både igår och idag har det kommit snöblandat regn. Istället har jag som sagt packat upp, bakat fröbröd och tvättat två maskiner. Det börjar bli dags att förbereda sig för torsdagens resa till Jersey.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...